Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'tan Türkiye ziyareti öncesi açıklama

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye ziyareti öncesi konuştu. Çipras, "Hem halklarımıza hem de bölgemize fayda sağlayacak bir ilişkiyi inşa etmemiz gerekli" dedi.

Yayınlanma: 04.02.2019 - 11:27
Abone Ol google-news

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilişkim saygı, samimiyet ve açık sözlülüğe dayanıyor" ifadelerinde bulundu. Çipras ayrıca, Türkiye'nin 4 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını belirterek, "Bu uluslararası toplum tarafından görülmeli ve AB komşumuza destek için elinden gelen ne varsa yapmalı" dedi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan Bas¸bakanı Aleksis C¸ipras'ın, 5-6 S¸ubat'ta Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunacağı belirtilerek, "Ziyaret sırasında gerc¸ekles¸tirilecek go¨ru¨s¸melerde, Tu¨rkiye ve Yunanistan arasındaki ikili ilis¸kiler tu¨m boyutlarıyla go¨zden gec¸irilecek, is¸birligˆinin gelis¸tirilmesi ic¸in atılabilecek adımlar ele alınacaktır. Go¨ru¨s¸melerde ikili ilis¸kilerin yanısıra, bo¨lgesel ve uluslararası gelis¸melere ilis¸kin go¨ru¨s¸ alıs¸veris¸inde bulunulması da o¨ngo¨ru¨lmektedir" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler