CHP'den HDP'ye çağrı

CHP’nin yeni dış politika kurmayı Murat Özçelik’ten HDP’ye ‘AKP sizi kullanır atar’ uyarısı.

Yayınlanma: 14.10.2014 - 22:38
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dış politika danışmanı olarak partiye katılan ve CHP’nin IŞİD’e karşı mücadele için yeni tezkere çıkarılması önerisinin de mimarı olan
Murat Özçelik, eğit-donatın bu aşamada Türkiye’ye sadece ek yük getireceğini Türkiye’nin  önceliğinin NATO ve İran-Rusya ikilisiyle anlaşarak ilerlemek olduğunu söyledi. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı döneminde çözüm sürecini başlatan ekip içinde yer alan Özçelik, AKP ile tek taraflı adım atmamasını istediği HDP’ye, “AKP ile yalnız yürümeyin. AKP seni sonuna kadar
kullanır, işi bitince bir kenara atar. 3 yıl sonra sizi ortada bırakır. AKP’nin iki dudağına bakmazsanız biz varız. Gelin parlamentoda birlikte yapalım” çağrısında bulundu.

Ana amaç IŞİD değildi

Neden CHP, Türkmenler için sesini yükseltmedi de Kobani’de yükseltti?

Tel Afer’den Türkmenlerin çıkartılmasından 4 gün önce hükümetin aldığı yanlış kararlar yüzünden Musul Başkonsolosluğumuzu işgal ettiler, rehin aldılar. Üstelik bununla ilgili konuşursanız ‘vatan hainisiniz’ dediler. Onlara göre herkes vatan haini zaten. O dönemde yapamadığımız için Kürtler de bizim vatandaşımız ve ‘bizi kurtarın’ diye bağırıyorlar; biz de hiç değilse bırakın  YPG’ye yardım etmeyi ki YPG’ye yardım etmek daha saçma birşey,  ‘kendi askerimizle girelim Kobani’ye, vururuz uçakla, o insanları da alırız ve sonra da önümüze bakarız’ dedik. Yoksa bölgede yapacağınız her şeyde NATO ülkelerini yanınıza almadan, Rusya’nın ve İran’ın da bu konuda görüşlerini almadan, finali belirleyemezsiniz.

Hükümetin eğit-donat konusunda mutabakata vardığını anlıyoruz. Bu ne getirir, ne götürür?

Sadece ve sadece yeni adam eğitmekle meşgul olursunuz. Üstelik bunları hangi bütçeyle yapacaklar? İnşallah onu da bize yaptırmazlar. Çakılıp yaralanıp geriye geldiğinde de ona da ayrı bir destek vermek zorunda kalırsınız, sonra adamlar buraları vurmaya başlarlar. Ya da IŞİD’e katılırlar.

ABD yanımda görünsün yeter diyorlar


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler