İmamoğlu'ndan 'Sayıştay raporu sahte' iddiasına ilişkin açıklama

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın dün karşı karşıya geldiği canlı yayında Sayıştay'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ilişkin değerlendirmeleri tartışıldı. Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sayıştay raporunun sahte olduğu iddialarına yanıt verdi.

Yayınlanma: 17.06.2019 - 18:05
Abone Ol google-news

<video:1442407>

CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ekim 2018'de yayımlanan raporun 2017 yılına ait olduğunu altı çizilirken; ilgili raporun Sayıştay'ın resmi web sitesinde halen yer aldığı söylendi.

Yapılan açıklamada, "Belirtilen konular Sayıştay’ın seçim sürecinin başlamasının hemen öncesinde, Ekim 2018 tarihinde açıklanan 2017 yılına ait İBB, İSKİ ve İETT Denetim Raporlarına dayanmaktadır. Bazı basın organlarında çıkan sahte iddiası tamamen saçmadır. Sayıştay Başkanlığı’nın kendi resmi web sitesinde rapor halen bulunmaktadır. Raporda kamu zararına ve usulsüz işlemlere ilişkin; taşınmaz kayıtlarının tutulmaması, ihale kanununa aykırı işlem yapılması, belediyenin yapması gereken tahsilatları yapmaması, İSKİ’nin bankalardan lüks araç temin etmesi gibi birçok husus bulunmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Zarar hesabının belirtilen kalemler üzerinden hesaplandığı söylenen açıklamada hesap tablosu da paylaşıldı.

 

RAPORLARI PAYLAŞTI

Öte yandan İmaoğlu Sayıştay'ın sitesinde de yer alan raporları, "İBB'de yapılan usulsüzlükler ile ilgili detayların yer aldığı 2017 yılına ait son Sayıştay raporlarını bir türlü bulamayanlar ve okuma fırsatı olmayanlar için paylaşıyorum." notuyla paylaştı.

 

NE OLMUŞTU?

Sayıştay'ın 23 Mayıs 2019'daki açıklaması bugün yeniden gündeme geldi. Sayıştay'ın 23 Mayıs'taki açıklamasında, "Sayıştay Raporları dayanak gösterilmek suretiyle, 2014 ve 2019 yılı karşılaştırılarak bazı belediyelerin zarar ve borçlarına ilişkin açıklama ve değerlendirmeler içeren maksatlı ve gerçekle bağdaşmayan haberlere yer verilmiş. 2019 yılına ilişkin denetim süreci henüz başlamamıştır. 2018 yılı denetimleri ise henüz sonuçlanmamış olup bu yıla ilişkin raporlama süreci devam etmektedir. Dolayısıyla hem 2018 yılına hem de 2019 yılına ilişkin sonuçlanmış herhangi bir denetim bulunmamaktadır’’ denilmişti.

 

 

<haber-yatay:1442393,1442266>

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler