İmamoğlu kazanırsa, Başakşehir gol yiyecek

İBB'nin Seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, amatör spor kulübü temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda isim vermeden Medipol Başakşehir ile ilgili de açıklama yaptı. İmamoğlu, "Belediyenin imkanlarını, parasını, sponsorluklarını, taraftarı bile olmayan ya da siyasi anlam taşıyan kulüplerin zenginleşmesi, milyon dolarlık sözleşme yapması için İstanbul adına söz veriyorum ki asla ve asla israf etmeyeceğiz" dedi.

Yayınlanma: 21.06.2019 - 11:30
Abone Ol google-news

<video:1450138>

İstanbul halkının oylarıyla belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, amatör spor kulübü temsilcileriyle bir araya geldi. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada İBB'den aldığı destekle dikkat çeken Medipol Başakşehir hakkında konuştu. "Siyaseti sporun içine sokunca daha iyi gol mü atılıyor, daha hızlı mı koşuluyor?" diye sorun İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

"Belediyenin imkanlarını, parasını, sponsorluklarını, taraftarı bile olmayan ya da siyasi anlam taşıyan kulüplerin zenginleşmesi, milyon dolarlık sözleşme yapması için İstanbul adına söz veriyorum ki asla ve asla israf etmeyeceğiz.

Siyaseti, partizanlığı sporun içine bile sokanların o sürecinden bu şehrin her damarını kurtaracağız. Siyaseti söküp atacağız. Siyasetin sporda ne işi var? Allah'ınızı severseniz. Sporu siyasetin içine sokunca daha iyi gol mü atılıyor, daha hızlı mı koşuluyor?"

“İBB başkanının işi futbol kulübü kurmak değil"

İmamoğlu, Şubat ayında Ekşi Sözlük'te yaptığı soru- cevap programında Medipol Başakşehir ile ilgili soruya, "İBB başkanının işi futbol kulübü kurmak değil; hele hele İstanbul’da iseniz gururla yanında olacağınız Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yanında olmak. Ayrıca 16 milyon insanın toplumsal spor bilincini geliştirmek olacaktır" diye yanıt vermişti.

Başakşehir'in sponsorları

-Başakşehir Başkanı olan Göksel Gümüşdağ aynı zamanda İBB Başkanvekili.

-Başakşehir altyapı takımlarına forma reklamını veren İGDAŞ ve Halk Ekmek İBB’ye bağlı kurumlar.

-Kullandıkları stat, Milli Emlak’a ait bir araziye AKP’li ilçe belediyesi tarafından yaptırıldı.

-AKP’nin 3. havaalanı dahil bütün inşaatlarında yüklenici firma pozisyonundaki Kalyon İnşaat da Başakşehir’in resmi destekçisi.

-Sağlık Bakanı’nın sahibi olduğu Medipol’ün isim sponsorluğu var.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler