Başbakan'a eleştiri: 'Karikatür gibi adam'

MİT’in CHP’yi “dinleyerek fişlediğini” açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinden belge isteyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “fişlemeye” ilişkin gazete haberlerini adres gösterdi.

Yayınlanma: 24.11.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Musul’daki rehine eylemi sırasında Davutoğlu ile görüşmesini aktaran Kılıçdaroğlu, “Ben devletin nasıl çalıştığını iyi bilirim. MİT’in içerisinde bir grup AKP’ye hizmet ediyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, Antalya’da Konyaaltı Belediyesi’nce yaptırılan emekliler kahvesini ziyaret
etti. Burada emeklilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, CHP milletvekillerinin MİT tarafından fişlendiğini gösteren belgelerin gazetelerde yayınlandığını, Davutoğlu’nun o dönem Dışişleri Bakanı olduğunu, gazetelere bakması halinde belgeleri orada göreceğini belirterek, “Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde beni ziyarete geldi. Musul Başkonsolosluğu’nda yurttaşlarımız rehin tutulduğu sırada. Kendisine şu bilgiyi verdim. Kendisi Washington’daydı. Musul Başkonsolonsu Dışişleri Bakanlığı’nı arıyor ‘Teslim mi olalım, mücadele mi edelim?’ diye soruyor. Dışişleri Bakanı da AK Parti Genel Merkezi’nde toplantıda olan o dönemin Başbakanı’nı arıyor. O da ‘evet, teslim olun’ diyor. Bunun belgesi yok. Ben bunu Davutoğlu’na anlattım. O sırada Davutoğlu ile gelen bir bürokrat da ‘O telefonu ben ettim’ dedi. Ben devleti ondan iyi bilirim. Devletin nasıl çalıştığını bilirim. ‘MİT’i yıpratmak istiyorsunuz’ diyor. Bir kurumu yıpratmanın temel nedeni o kurumun yasadışı çalışmasına imkân sağlamaktır. Ben mi diyorum MİT’e yasa dışı çalış diye. MİT bana mı bağlı? Hayır. MİT’in kendi yasal çerçevesi içerisinde faaliyet göstermesi lazım” diye konuştu.

MİT’in yıpratılmaması için herkesin duyarlı olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Ama öyle bir noktaya geldik ki MİT’in içerisindeki bir grup AKP’ye hizmet ediyor. Davutoğlu’na söyleyeyim. Ben devleti ondan iyi tanırım. O devleti bilmez, tanımaz. Ayakları yere basmaz. Gerçekten de üzülerek söylüyorum ama karikatür gibi adam” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler