Saray’a giden ismi açıklayın

Sözcü yazarı Turan’ın yazısı siyaset kulislerini karıştırdı, CHP sert tepki gösterdi.

Yayınlanma: 21.11.2019 - 02:23
Saray’a giden ismi açıklayın
Abone Ol google-news

Sözcü yazarı Rahmi Turan, Saray’ı kaynak göstererek isim vermeden CHP’li bir siyasetçinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüştüğünü iddia etti. Turan “9 Kasım akşamı çok önemli bir siyasetçi sizin ‘Saray’ bizim ‘Külliye’ dediğimiz yerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın huzuruna çıktı” diye yazdı. Turan yazısında şu ifadeleri kullandı: “CHP’li önemli kişinin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile memleket meselelerini konuştuğu, Erdoğan’ın ona: “Türkiye’nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir” dediği belirtildi.”

CHP’li Muharrem İnce söz konusu yazıya tepki göstererek, Twitter hesabından açıklama yaptı. İnce, “CHP Genel Başkanı’nı özgür iradeli kurultay delegeleri seçer, Saray CHP’ye müdahale edemez. Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın yazısında isim vermeden belirttiği kişi ortaya çıkmalıdır. Çıkmıyorsa Saray kapılarında CHP Genel Başkanlığı kovalayan o ismi Rahmi Turan açıklamalıdır” ifadelerini kullandı. 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da Twitter’den yaptığı açıklamada “CHP yine karıştırılmak isteniyor! CHP geleneğinden ve kültüründen gelen hiç kimse Saray kapılarında kendi geleceği ile ilgili bir beklentiye girecek kadar haysiyetsiz değildir. Rahmi Turan’ın haberini yorumlamak yerine bu ismi açıklamasını partililer olarak talep ediyoruz” dedi.

Yazıyı yorumlayan çok sayıda sosyal medya kullanıcısı yurttaş da ‘Millet İttifakı’nın parçalanmasını istediğini açık açık söyleyen Erdoğan’ın, bunun yolunu yapmak için girişimlerde bulunduğu yorumunu yaptı.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler