'Suriyeli Mahmut'a vatandaşlık veririz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriyeli Mahmut'a ve ailesine vatandaşlık veririz. Burada okuyor. Türkçe de biliyor" dedi.

Yayınlanma: 27.01.2020 - 22:03
'Suriyeli Mahmut'a vatandaşlık veririz'
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cezayir'den Gambiya'ya seyahat ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Suriyeli Mahmut'a ve ailesine vatandaşlık veririz. Burada okuyor. Türkçe de biliyor" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hafter’in sözcüsü Mismari, dün yaptığı açıklamada, Berlin ve Moskova’ya anlaşmak için, çözüm için değil, sözde haklı davalarını anlatmak için gittiklerini, çözümün namlunun ucunda olduğunu ifade etmiştir. Bu da Hafter’in gerçek niyetini ele veren itiraf niteliğinde bir açıklamadır. Şu an itibariyle, Hafter’in maalesef çok çok çirkin girişimleri var ve biz de bunların takipçisiyiz. Gereği neyse bunu sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz" dedi. 

Erdoğan Elazığ'da yaşanan depreme ilişkin ise, "Elazığ ve Malatya’da, KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı’nı devreye alıyoruz. Depremden zarar gören KOBİ’lerimiz anlaşmalı bankalarda işletme başına 100 bin TL’ye kadar 1 yıl ödemesiz 24 ay vadeli faizsiz kredi kullanabilecekler" dedi. KOSGEB’e bu yıl ödenmesi gereken borçları da 2020 yılının sonuna erteliyoruz. Son olarak, bankalara KOSGEB borcu olan KOBİ’lerin bu yılki ödemelerini de 1 Ocak 2021’e erteliyoruz” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler