Erkan Baş: Millet can derdinde, iktidar saray!

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM Genel Kurulu'na İmar Komisyonu’ndan gelen kanun teklifinin 20'nci maddesinin Ahlat’ta saray yapılmasına yol açtığını belirterek, "İnsanlar can derdindeyken iktidar saray derdinde. Bu kabul edilebilir bir şey değildir" dedi.

Yayınlanma: 28.01.2020 - 17:17
Abone Ol google-news

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, TBMM'de partisinin haftalık basın toplantısını düzenledi.

Erkan Baş Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Elazığ depreminde yaşamını yitiren vatandaşları saygıyla andığını belirterek, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Her yaşanan depremden sonra konunun unutulduğunu ifade eden Baş, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olması nedeniyle ciddiyetle ele alınması gerektiğini vurguladı. 

İktidarın, halka, siyaset yapmaması için baskı uyguladığını öne süren Baş, "AKP Genel Başkanı kurtarıcı gibi görünsün diye enkaz altında depremzedeler bekletiliyor. Bu tam bir aymazlıktır. Yaptıkları tek şey Diyanet İşleri Başkanı'nı bölgeye göndermektir" diye konuştu.

Depremin doğal bir olay olduğunu ancak ağır ya da hafif atlatılmasının tamamen siyasetle ilgisi bulunduğunu belirten Baş, "Kötü binalar, denetimsizlik, rüşvet gibi unsurlar depremi felakete dönüştürüyor. Deprem vergileri, bütçe açığını kapatmak için kullanılıyor. Afet toplanma alanlarının yerine AVM'ler inşa ediliyor. Mevcut binalarımızın yüzde 67'si ruhsatsız, yüzde 60'ı 20 yaşından büyük. Kentsel dönüşüm çalışmaları ise rantsal dönüşe evrilmiş durumda. Palyatif çözümler yerine daha bütünlüklü bir yaklaşım ortaya koymak gerekir" şeklinde konuştu.

"MİLLET CAN DERDİNDE İKTİDAR SARAY"

Erkan Baş, Erdoğan'a "Kırılan sadece fay hatları değil, kırılan iktidarın ar damarıdır" sözleriyle yüklendi.

161 sıra sayılı imar, ulaştırma ve turizm komisyonu raporunun Meclis Genel Kurulu'nda gündeme geleceğini belirten Erkan Baş, "Bunun kanunlaşması için AKP'li milletvekilleri mücadele edecekler. Peki ne diyor bu kanun teklifi? İnsanlarımızın deprem nedeniyle can verdiği, iktidarın doğrudan sorumluğunun tartışıldığı bir dönemde, bir imar yasası getiriyor. Peki ne var burada? Saray var. Hatırlayacaksınız AKP'li Cumhurbaşkanı Ahlat'ta 1071 metrekare oturma alanı olan 10 dönümlük arazide Selçuklu Mimarisi ile bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapılacağının talimatını verdiğini söylemişti. Ocak ayında yapılan değişikle özel bir hüküm getirildi.  Anayasa Mahkemesi kararına rağmen Ahlat'ta Saray inşaatı devam ediyor. Eskiden kişiye özel kanunlar çıkarıyorlar diye şikayet ediyorduk, şimdi işi yapıyorlar, sonra işe özel kanun çıkarıyorlar. İnsanlarımız can derdindeyken, arada derede Meclis Genel Kurulu'ndan Beyefendi'ye yeni bir Saray yapmak için yasa çıkartmak için çaba içerisindeler. Bunu halkımızın takdirine sunuyoruz. Bu arsızlıkla, bu yüzsüzlükle bu iktidarın sokaklarda gezememesi gerektiğini vurgulamak istiyorum. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. İnsanlar can derdindeyken iktidar saray derdinde. Ahlat'ta Cumhurbaşkanı'na bir saray daha yapılmasını reddettiğimizi bir kez daha paylaşmak istedim" diye konuştu.

"SARAY İÇİN YASA ÇIKARACAKLAR"

Erkan Baş, TBMM Genel Kurulu'nda deprem araştırma komisyonu kurma önergesinin bir kez daha AKP'lilerin oylarıyla reddedildiğini belirterek, "Bugün Genel Kurul’a gelecek İmar Komisyonu’ndan geçen kanun teklifiyle daha önce AYM tarafından iptal edilen Ahlat’daki Cumhurbaşkanlığı Saray inşaatı için yasa çıkaracaklar! Bilinsin..." ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler