İki yıl önce Erdoğan: Türkçe ile felsefe yapılmaz diyen ırkçıdır

Türkçe ile felsefe yapılamayacağını savunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki yıl önce yaptığı bir açıklamada bakın neler söylemişti...

Yayınlanma: 25.12.2014 - 09:27
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı 'Türkçe' açıklaması gündemdeki yerini koruyor. 49. TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda Türkçenin mevcut kelime hazinesiyle felsefe yapamazsınız. Ya Osmanlıca ya da İngilizce, Almanca, Fransızca kelime ve kavramlara başvuracaksınız. Bu sorunlar devlet eliyle değil bilim insanları eliyle aşılacak sorunlardır" diye konuştu.

2 YIL ÖNCE ERDOĞAN: TÜRKÇE İLE FELSEFE YAPILMAZ DİYENLER IRKÇI...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Aralık 2014 günü bu sözleri söylerken, 24 Nisan 2012 günü yaptığı konuşmada ise tam tersi ifadeleri kullanmış, Türkçe ile felsefe yapılmaz diyenleri 'ırkçı' olarak nitelemişti.

VİDEO: ERDOĞAN'IN 2012'DEKİ SÖZLERİ İÇİN TIKLAYIN

24 Nisan 2012 günü Türkiye Yazarlar Birliği, Türk Dil ve Edebiyatı Derneği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Anayasanın Dili' Sempozyumu'nda konuşan Erdoğan, "Diller arasında bir ayrıma gitmek, açık söylüyorum bir ırkçılıktır. Zaman zaman söyleniyor, 'Türkçe ile felsefe, bilim yapılmaz, bilim dili kurulmaz' deniyor. Bunların tamamı ırkçılık kokan açıklamalardır. Irkçılık ihtiva eden bir düşünüş biçimidir. Dünyadaki tüm diller gibi Türkçe de zengin kelime hazinesiyle, bu dili konuşan herkese sonsuz, sınırsız, engin bir muhayyile sunabilecek güce sahiptir" ifadelerini kullanmıştı.
Hangi Erdoğan doğru söylüyor? BOP Eşbaşkanı mı?  - VİDEO
Hangi Erdoğan doğru söylüyor? Yaradılanı ne kadar seviyor? - VİDEO
Hangi Erdoğan doğru söylüyor* - VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler