'Ayakkabıyı fırlatan meczup değil, profesyonel'

Kılıçdaroğlu’nun emeklilerle yaptığı toplantıda gazetecilerin arasına karışan bir kişi ayakkabı fırlattı. Gürsel Tekin, ayakkabıyı fırlatan kişinin bir 'profesyonel' olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 08.01.2015 - 20:35
Abone Ol google-news

Emeklilerin sorunlarına ilişkin bir otelde düzenlenen toplantıya katılan, ardından emeklilerin sorunlarını sıralayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarıyla birlikte salona giren bir kişinin ayakkabılı saldırısına uğradı. Fabrika işçisi olan ve geçirdiği kaza nedeniyle vücudunda yanıklar oluşan babasının durumunu gündeme getiren Yunus Emrah Sermet adlı kişi, “Sizin siyasetiniz benim babamı yaktı” diyerek ayakkabılarını fırlattı. Saldırgan, babasının, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak’ın kardeşinin yönetici olduğu fabrikadaki mağduriyeti nedeniyle saldırıyı gerçekleştirdiğini savundu. Toprak ise saldırganın iddialarını yalanlarken saldırıyı “açık ve alçakça provokasyon” olarak nitelendirdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi şoke eden olay, toplantı bitiminde yaşandı. Kılıçdaroğlu’nun toplantıya katılan emeklileri yolcu etmeye hazırlandığı sırada “Hırsızdan bakan oluyor, temiz siyasetiniz babamı yaktı. Allah belanızı versin” diye bağıran Sermet, çıkardığı ayakkabısını
Kılıçdaroğlu’na doğru fırlattı.

Masaya çarpan ayakkabı daha sonra Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’ye isabet etti. İkinci ayakkabısını da atan Sermet’e ilk müdahaleyi korumalar ve CHP’nin basın ofisi çalışanı yaptı.

Gözaltına alındı

Korumalar tarafından yere yatırılıp kontrol altına alındıktan sonra otelin alt katlarındaki bir odaya indirilen saldırgan, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kılıçdaroğlu, otelden ayrılırken olayın nedenini soran gazetecilere, “Ben de sizin gibi bilmiyorum” yanıtını verdi. Gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şubesi’ne götürülen Sermet’in, ilk ifadesinde “Erdoğan Toprak’ın kardeşinin yönettiği fabrikada çalışan babamın yaşadığı mağduriyet nedeniyle saldırıyı gerçekleştirdim. Babam, geçirdiği kaza sonucu özürlü kaldı. Yardım sözleri de tutulmadı” dediği öğrenildi.

Toplantıyı gölgeleyen saldırının ardından kurmaylarıyla birlikte otel odasında kısa bir toplantı yapan Kılıçdaroğlu’nun “Biz şerbetliyiz, olabilir böyle şeyler” dediği öğrenildi. “Anlaşılıyor ki ruh sağlığı bozuk” diyen Kılıçdaroğlu, daha sonra emeklilerin sorunlarına ilişkin yasa teklifi hazırlaması için Grup Başkanvekili Levent Gök’e talimat verdi.

Toprak: Provokasyon

Olayın ardından bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, saldırganın kardeşinin
yönetici olduğu firmayla hiçbir bağının olmadığını bildirdi. Toprak, şunları
kaydetti:

“Bu kişinin, kardeşimin yönetici olduğu firmanın bir çalışanı olmadığını saldırıdan sonra öğrenmiş bulunmaktayım. TBMM’deki ve genel merkezdeki iletişim bilgilerim herkesçe bilinirken bana ulaşma, sorununu benle paylaşma çabası içine girmeden genel başkanımıza saldırması açık ve alçak bir provokasyondur”

Saldırganın suçladığı Çevkim Kimya Şirketi’nden yapılan açıklamada da “Saldırıyı gerçekleştiren kişinin firmamızla hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Farklı bir firmanın elemanı olarak çalışmış ve birtakım mağduriyetlere uğradığını ifade ederek bizden yardım talep etmiştir. Bunun dışında hiçbir ilişki söz konusu olmamıştır” denildi.

Gürsel Tekin: Profesyonel işi

Saldırı hakkında Taraf gazetesine konuşan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise, şunları söyledi:

“Genel başkanımıza yönelik bu saldırıya kimileri akli dengesi yerinde olmayan birinin işi hatta daha da ileri gidip bir meczup saldırısı görüntüsü vermeye çalışıyorlar. Biz kesinlikle öyle düşünmüyoruz.

Hatırlanacağı gibi TBMM’de de yine benzer bir saldırı yaşanmış, genel başkanımıza yumruk atan kişiyi de benzer şekilde tanımlama çabaları olmuştu. Şunu çok net görüyor ve söylüyoruz: İki saldırı da kesinlikle meczup, mağdur işi değil, tam profesyonel işidir; kendilerince CHP’ye ve liderine gözdağı verme girişimidir. Bugünkü saldırıda gazetecilerin arasına girmeyi akıl edecek, Sayın Genel Başkanımızın bu kadar yakınına sokulacak kadar sakin kişi adeta tam bir profesyoneldir.Biz CHP olarak bu olayı böyle görüyor ve değerlendiriyoruz. Saldırı sırasında şuna da dikkatinizi çekmek istiyorum. Görevliler o saldırganı etkisiz hale getirirken sayın Kılıçdaroğlu her zamanki insancıllığı ve nezaketiyle ‘Lütfen nazik davranın’ diye seslendi. CHP vatandaşın saldırıya dönüşmeyen her türlü demokratik tepki ve protestosuna en başta sayın genel başkanımız nezdinde daima saygı gösteren bir partidir ama herkes artık şunu çok iyi bilmeli ki biz herhangi bir partilimize ve liderimize yönelik bundan sonraki bu tarz çirkin saldırılar karşısında bu kadar nazik olmayacağız.”

Kılıçdaroğlu, daha önce de grup toplantısına girerken BDP’lilerle el sıkıştığı anda bir kişinin yumruklu saldırısına uğramıştı.

Emeklilerin talepleri

Kılıçdaroğlu, “Geleceği Birlikte Kuruyoruz” toplantıları kapsamında emeklilerle buluştu. Uğradığı “ayakkabılı” saldırı öncesinde Kılıçdaroğlu aralarında “Yeni ve gerçek bir intibak yasasının hazırlanması, özellikle dini bayramlarda emekliye bir maaş ikramiye verilmesi, emekliden sosyal güvenlik destek primi kesilmesi uygulamasına son verilmesi, çalıştıkları döneme göre gelirleri neredeyse yüzde 50 azalan emeklinin bu durumunun düzeltilmesi”nin aralarında olduğu 12 temel talebeni açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler