Babuşcu’nun Osmanlı hayranlığının nedeni belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saltanat Sarayı'nda tarihteki temsili Türk askerleri ile çektirdiği fotoğrafı "Muhteşem bir zeka. Tabiki Sn Cumhurbaşkanı'mızın zekası. 600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" yorumuyla paylaşan AKP'li vekilin Osmanlı aşkının nedeni anlaşıldı.

Yayınlanma: 17.01.2015 - 12:01
Abone Ol google-news

Cumhuriyet'e "reklam arası" diyen AKP'li milletvekili Tülay Babuşcu’nun, Osmanlı lalesi satarak servetine servet kattığı ortaya çıktı. Sözcü'den Bora Erdin'in haberine göre, AK­P’­li ve­kil, 2009 yı­lın­da "La­le­sa­n" fir­ma­sı­nı ku­ra­rak çi­çek üre­ti­mi­ne baş­la­dı. 25 bin TL ser­ma­ye ile ku­ru­lan şir­ket, ser­ma­ye­si­ni bir yıl­da iki­ye kat­la­dı. İha­le ala­bil­mek için de 3 yıl­da 3 kez un­van de­ğiş­tir­di. La­le­sa­n’­ın ser­ma­ye­si 3 yıl için­de 4 kat ar­ta­rak 200 bin li­ra­ya ulaş­tı. Şir­ket hak­kın­da bil­gi ve­ren Lüt­fi Ba­buş­cu, Tür­ki­ye­’de çi­çek so­ğa­nı üre­ti­mi­nin yüz­de 45’i­ni kar­şı­la­dık­la­rı­nı söy­le­di. Babuşcu, en büyük satışı da AKP’li belediyelere yaptı. Sadece İstanbul’a 1 yıl içinde yaklaşık 3 milyon liralık Osmanlı lalesi gönderdi.

İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, 2014 yı­lın­da Si­liv­ri­’den Tuz­la­’ya 5 mil­yon li­ra har­ca­ma yaparak, 211 fark­lı tür­de 20 mil­yon la­le di­kti. Tü­lay ve Lüt­fi Ba­buş­cu Çif­ti­’nin sa­hi­bi ol­du­ğu La­le­sa­n’­ın, İs­tan­bu­l’­a la­le sa­tan iki şir­ket­ten bi­ri ola­rak yak­la­şık 3 mil­yon li­ra­nın üze­rin­de ge­lir el­de et­ti­ği he­sap­lan­dı. An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ise 2014 yı­lın­da ken­tin çe­şit­li nok­ta­la­rı­na 28 mil­yon çi­çek ek­ti. Bun­la­rın bir kıs­mı­nı la­le­ler oluş­tur­du.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon