AKP'li Uçma yine uçtu, tecavüzün nedenini dizilere bağladı

AKP İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, kadına yönelik şiddet ve tecavüzün artmasına gerekçe olarak dizileri gösterdi.

Yayınlanma: 19.02.2015 - 13:36
Abone Ol google-news

TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Komisyonu AKP İstanbul Milletvekili Alev Dedegil başkanlığında toplandı. AKP İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, "Diziler yapacaksınız, orada yenge kayın ilişkilerinde hiçbir sınır gözetmeyeceksiniz, hiçbir sınırlama tanımayacaksınız, sonra 'tecavüzler artıyor' diyeceksiniz. Ne bekliyorsunuz? Rüzgar eken, fırtına biçer. Kreş eken de huzurevi biçecek hiç kuşkunuz olmasın" dedi. 

AKP İstanbul Milletvekili İsmet Uçma  söz alarak Özgecan Aslan'ın öldürülmesini lanetledi. Uçma, "Toplumun hemen bütün kesimleri olay üzerinde ittifak halindeyken çok üzücüdür ki topluma rehberlik etmesi gereken siyasi önderlerimiz ayrıştırıcı bir üslupla, sanki mevcut hükümet olmasaydı Özgecan katledilmeyecekti, sorumluları mevcut siyasi süreçmiş gibi çirkin, kabul edilmesi mümkün olmayan bir sürece taşımaya çalışıyor. Bundan süratle kaçınmak gerekli. Toplumu germekten başka hiçbir işe yaramayacağını, kimsenin böyle bir cinayeti tasvip edemeyeceğini ve etmediğini, herkesin ortak bir dille kınadığını bir kez daha ifade ediyorum" diye konuştu.
 

"MİLLETİMİZ SAĞDUYUSUYLA BUNLARA FIRSAT VERMEYECEKTİR"

Uçma, "Ülkemizi ateş çemberi içerisine almak isteyen ulus içi ve ulus dışı güçler, bu tür olayları provoke ederek, milletimizde var olan tarihi hasleti birbirine tavır olarak geliştirmeye çalışan odaklar bu tür anlarda ortaya çıkarlar. Milletimiz sağduyusuyla bunlara fırsat vermeyecektir" dedi.
 

RÜZGAR EKEN, FIRTINA BİÇER

Uçma, "Bütün kutsallarda topluma risk grubu içerisinde yansımış insanların evlilikleri yasaktır. Buna ilişkin bir tedbir alabiliyor muyuz? Mesela adam alkolik, uyuşturucu bağımlısı, tabi çevre şartlarını ıslah edemediğimiz için bizim bunda katkımız var bunda hiç kuşku yok, adam kumar oynuyor, biz buna yavrumuzu veriyoruz. Evlendiriyoruz. Eşyamıza, evimize, arabamıza dikkat ediyoruz, nasıl oluyor da çocuklarımız bunlardan daha mı değersiz. Diziler yapacaksınız, orada yenge kayın ilişkilerinde hiçbir sınır gözetmeyeceksiniz, hiçbir sınırlama tanımayacaksınız, sonra 'tecavüzler artıyor' diyeceksiniz. Ne bekliyorsunuz? Rüzgar eken, fırtına biçer. Kreş eken de huzurevi biçecek hiç kuşkunuz olmasın" dedi. 





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler