Yalçın Akdoğan: Kıyamet kopmaz

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP’nin oy oranının yüzde 7-8 olduğunu savundu. Akdoğan, “HDP’ye millet destek verirse barajı geçer. Geçmezse de kıyamet kopmaz” diye konuştu.

Yayınlanma: 28.03.2015 - 06:11
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecinin orkestra şefinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek, HDP’nin barajı geçmemesi durumunda kıyamet kopmayacağını söyledi. Bazı yapıların “süreci nasıl bozabiliriz” arayışında olduğunu kaydeden Akdoğan, “Burada eller tekrar tetiğe yönelirse, ‘bu ateşe nasıl benzin dökebiliriz’ diye bir çaba olursa bu ateşi yakanlar yanarlar” dedi.

Bazı gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle biraraya gelen Akdoğan, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve süreçle ilgili zaman zaman negatif açıklamalarının uygun olmadığını kaydeden Akdoğan, çözüm sürecine desteğin yüzde 68 oranında olduğunu söyledi. Akdoğan, bu desteğin HDP’ye ve Demirtaş’a olan güvenle ortaya çıkmadığını dile getirerek, “Öyle olsaydı onların oyu 7-8’lerde kalmazdı.

Bu büyük bir siyasi hareketin, yüzde 52 ile seçilen bir Cumhurbaşkanı’nın topluma verdiği güvenle oluşmuş destektir” Çözüm sürecinin sadece bir hükümet politikası değil devlet politikası olduğunu vurgulayan Akdoğan, “Erdoğan, sürecin orkestra şefidir” dedi. Akdoğan HDP için ‘Siyaset yapmanın tek yolu da Meclis’te olmak değil’ dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler