Baykal: Milleti sen aldattın

CHP eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ergenekon ve Balyoz davalarına ilişkin, "Yargılayacaksın, mahkum edeceksin ondan sonra bir mahkeme beraat kararı verecek, 'Yanlışmış düzelttik' diyeceksiniz. Diyor ki şimdi 'Beni de aldatmışlar, sizi de aldatmışlar.' Sen aldattın. Milleti sen aldattın" dedi.

Yayınlanma: 08.04.2015 - 18:02
Abone Ol google-news

CHP Antalya Milletvekili ve 2'nci sıra milletvekili adayı Deniz Baykal, Burdur İl Örgütü'nü ziyaret etti. İl Başkanı Ali Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten ve milletvekili adayları Mehmet Göker, Kadir Koç ve Okan Kurd ile sohbet eden Deniz Baykal, daha sonra partililere seslendi. 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için başarılı bir ön seçim yapıldığını söyleyen Deniz Baykal, bunun olumlu sonuçlarının sandığa yansıyacağını belirtti.

Baykal: Yargılanacaksın, milleti sen aldattın - VİDEO

Örgütün sözünü tutan insanları sahiplenip, destekleyeceğini kaydeden Deniz Baykal, "O insanlar örgüt sayesinde oraya geldiklerini unutmayacaklardır, bileceklerdir. Artık partinin kıblesi Ankara'daki kapalı kapılar ardındaki 2- 3 kişi arasındaki kulis değildir. Partinin kıblesi örgüttür, üyedir, tabandır, gerçek Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Böyle olması partiye güç katar. Bunu özlemiştik, buna ihtiyacımız vardı. Şimdi bu seçimde bu denemeyle giriyoruz geniş ölçüde. İnşallah iyi olacak. Önümüzdeki seçimde bunun olumlu sonuçlarını umarım göreceğiz. Türkiye'nin buna ihtiyacı var" dedi.

Deniz Baykal'ın dili sürçtü - VİDEO

'TÜRKİYE'NİN TEMELLERİYLE OYNANIYOR'

Türkiye'nin çok tarihi ve kritik bir dönemin içinden geçtiğini vurgulayan Deniz Baykal, şöyle devam etti: "Bir süreden beri Türkiye'de ülkenin kimliğini, ulusal bütünlüğünü, tarihsel sürekliliğimizi sarsan, tedirgin eden çabalara, arayışlara tanık olduk. Türkiye'nin temelleriyle oynanıyor. Böyle sıkıntılı bir sürecin içinden geçerken tabi gözler ister istemez Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüyor. Yaşanan 13 yıllık sürenin sonuna gelindi. 13 yıl toplumda bir bezginlik, bıkkınlık, karamsarlık yaratmıştır farkındayım. Size güvenle söylüyorum; hiç telaşa gerek yok. Bir dönemin sonuna gelinmiştir. Bu böyle gitmeyecektir. Siyasette statükolar hiçbir zaman ebedi olmamıştır. Bu kurulu düzenin de sonuna geldiğimizi görüyorum. Bunun gereğini hep beraber yapacağız. Yeter ki güveninizi, heyecanınızı, umudunuzu yitirmeyin. Merak etmeyin bu dünya kimseye kalmamıştır. Bunlara da kalmayacaktır. Hele bunca yolsuzluk, bunca hukuksuzluk, bunca haksızlık, adaletsizlik, zorbalık böylesine birikmişse bunun sürekli kılınması mümkün değildir. Her şeyin bir sınırı var. Zorbalığın da bir sınırı var."

'MİLLETİ SEN ALDATTIN'

Ergenekon ve Balyoz davalarına ilişkin de konuşan Deniz Baykal, şunları söyledi: "Ne oldu? Davalar açtılar, Ergenekon davası, yok Balyoz davası. Genelkurmay Başkanı'nı tutukladılar, müebbete mahkum ettiler. Yıllarca içerde tuttular ne oldu? Beraat, hepsi tahliye oldu. Ne oldu? Yargılayacaksın, mahkum edeceksin ondan sonra bir mahkeme beraat kararı verecek, 'Yanlışmış düzelttik' diyeceksiniz. 'Bir dakika dur' derler adama. Ne yanlışı, kim yaptı bu yanlışı? Nasıl yaptı? Gerçekten haberi olmadan bilmeden aldatılarak, yanıltılarak mı yaptı? Yoksa milleti aldatan, yanıltan birileri var mı? Diyor ki şimdi 'Beni de aldatmışlar, sizi de aldatmışlar' Yok bizi aldatmadılar. Seni aldatmadılar, sen aldattın. Milleti sen aldattın. Bu davaları açtıkları zaman biz bunlara 'Yapmayın, yaptığınız yanlıştır, hukuki adli bir olay değil, siyasi bir olay, intikam mücadelesi veriyorsunuz' demedik mi? 'Hukuka, yargıya sığmaz' demedik mi? 'O deliller sahte' dediğimiz zaman 'Ben bu davanın savcısıyım, ben bu davayı sonuna kadar takip edeceğim.' O zaman CHP'nin Genel Başkanı çıkıp 'Ben de bu davanın bütün mazlum sanıklarının avukatıyım' demiyor muydu? Ne oldu, savcı mı haklı çıktı, avukat mı haklı çıktı?"

Deniz Baykal, daha sonra Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz'i makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Başkan Ercengiz Baykal'a, Hacılar seramiği imitasyonu ve Alaca dokuma fular hediye etti. Baykal buradan karayoluyla Antalya'ya gitti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler