Erdoğan'dan HDP'ye "Yav siz kendinizi ne zannediyorsunuz?"

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Türkiye İhracatçılar Meclisi üyelerine konuşan Erdoğan, yaralı askerleri HDP'lilerin taşıdığı yalanlarken kullandığı ifade tartışma konusu oldu. Sosyal medya Erdoğan'ın "Yav mı" yoksa "Lan mı" ifadesi kullandığını tartıştı.

Yayınlanma: 14.04.2015 - 16:56
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Genelkurmay’la ters düştü. Genelkurmay, çatışma bölgesindeki yaralı askerleri taşıyan yurttaşlara teşekkür etmiş ve bu davranışı ‘takdire şayan’ bulduğunu açıklamıştı. Dün konuşan Erdoğan ise “Bunların tümü, külliyen yalandır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyeti kabul eden Erdoğan, TÜSİAD’ın açıklamalarıyla güven ve istikrarı baltaladığını savundu.

‘HDP provokasyonu’

Jandarma ile PKK’liler arasında çıkan çatışmaya değinen ve HDP’ye suçlamalar yönelten Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Güvenlik güçlerimizin önlem alması ve PKK ateş açıyor. Özel olarak yapılan bir operasyon yok sadece güvenlik önlemi alınıyor. Bir provokasyon varsa bu devletin değil, terör örgütünün güdümündeki partinin kurguladığı bir provokasyondur. Yaralanan jandarma personelimizin kendi haline terk edildiği, böyle bir iddia var ya, güya orada jandarma yaralı halde bırakılmış, onları siviller, kendi mensupları oradan gelip almış. Bunların hepsi kayıtlarla resimlerle zaten elimizde mevcut. Bunların tümü, külliyen yalandır.”

Ağrı’daki çatışmanın devletin çözüm süreci konusundaki duruşuyla ilgisi olmadığını, bölücü örgüt ve HDP’nin samimiyetsizliğinin ispatı olduğunu belirten Erdoğan, HDP’lilere “Ya siz kendinizi ne sanıyorsunuz” sözleriyle yüklendi. Erdoğan, “Devletin ve milletin huzuruna yapılan hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmayız. İrlanda’da nasıl yapılmışsa toprağa gömülüp üzerine beton dökülecektir. Bu yapılmamışsa karşı taraf sözünü yerine getirmemiş olacaktır. Türkiye partisinde olma iddiasında olanlar önce bu ülkenin birliğini kabul edecekler önce milletin oyunu tehditle değil rıza ile almayı öğreneceksiniz” dedi.

‘Papa’yı uyarıyorum’

Papa’nın Ermeni iddialarını “soykırım” olarak nitelendirmesinden üzüntü duyduğunu belirten Erdoğan: “Buradaki ziyaretinde farklı bir siyasetçi görmüştüm, dikkat edin din adamı demiyorum siyasetçi diyorum. Papa’yı da bir daha böyle yanlışlara düşmez diye kınıyor ve uyarıyorum” dedi.


SOSYAL MEDYA "LAN" ANLADI

Sosyal medya Erdoğan'ın "Yav mı" yoksa "Lan mı" ifadesi kullandığını tartıştı.

İşte Erdoğan'ın sosyal medyada tartışma konusu olan sözleri...

'Lan' mı dedi, 'yav' mı dedi sosyal medya karıştı

İŞTE ERDOĞAN'IN TARTIŞILAN İFADESİ

Erdoğan'dan HDP'ye "Yav siz kendinizi ne zannediyorsunuz?" - VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon