Erdoğan-Gül polemiği... Abdullah Gül: Bir yanlış anlama olmuştur

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu arasında süren "Pensilvanya ziyareti" tartışmasının ardından şimdi de Erdoğan ile Gül arasında "Ermenistan ziyareti" polemiği başladı. Gül, "Bir yanlış anlama olmuştur" dedi.

Yayınlanma: 08.05.2015 - 16:23
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, tarihçilerle yaptığı toplantıda 2009'da dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Yerevan'daki 'futbol diplomasisi'ne değinerek, "Ortamı yumuşatmayı amaçlarken karşı tarafın eline koz verdi" dedi.

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihçileri davet ettiği 'Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda Abdullah Gül'ün 2009'da Yerevan'a gitmesini eleştirdi.

Dönemin Cumhurbaşkanı Gül, Sarkisyan'ın davetiyle Türkiye ve Ermenistan arasındaki Dünya Kupası elemesini izlemek üzere Yerevan'a gitmiş, bu seyehata' futbol diplomasisi' ismiyle bir süre gündemi meşgul etmişti.



Bu eleştiriyi basına kapalı toplantının dışına çıkaran isimse Derin Tarih Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan oldu. Armağan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Yerevan'da maç izlemesiyle ilgili Erdoğan'ın, "Ortamı yumuşatmayı amaçlarken karşı tarafın eline koz verdi ve bizim üzerimize gelmeyi sağladı" dediğini aktardı. Armağan şunları söyledi:

'Karşı tarafın eline koz verdi'

“Sayın Erdoğan, gerek Putin’in açıklamasına yönelik gerek diğer parlamentoların yaklaşımlarına karşı net şekilde Türkiye’nin tavrını ortaya koyması gerektiğini ifade etti. Ayrıca tarihçilerin bu konuda yapacağı çalışmaların önünü açacağını, Genelkurmay’ın askeri arşivlerini açmaya hazır olduklarını da bildirdi. Türkiye’nin bu konuda sakınacak, çekinecek bir durumunun olmadığını dile getirdi. Bir önceki Gül dönemine ilişkin eleştiri ve serzeniş yakaladım. Sayın Gül’ün Erivan’a gidip maç seyretmesi gibi yaklaşımların ‘ortamı yumuşatmayı amaçlarken karşı tarafın eline koz verdiğini ve bizim üzerimize gelmeyi sağladığına’ vurgu yaptı. Bursa’da yapılan maçtan sonra bir sonuç çıkmadığını ifade etti; ‘Ortalığı yumuşatmaya çalışarak işin içinden çıkamayız’ dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tarabya Köşkü'nden taşınarak Beykoz'daki villasına yerleştikten sonra bugün ilk kez görüntülendi. Cuma namazını Beykoz’da bulunan Çavuşbaşı Merkez Camii’nde kılan Gül'e, gazeteciler bu iddiaları sordu. Abdullah Gül, Erdoğan'ın ithamlarıyla ilgili gazetecilerin sorusuna ise, "Bir yanlış anlama olmuştur" diye yanıt verdi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler