'Öcalan'a verdiğimiz sözü unutmayacağız'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisince Van'ın Çaldıran İlçesi'nde düzenlenen mitingte konuştu.

Yayınlanma: 25.05.2015 - 20:07
Abone Ol google-news

Yüksekdağ, "Zafer menziline ulaşacağız. HDP, her yerde yeni bir soluk ve ses oldu. HDP, bütün Türkiye halklarının ve geleceğin umudu oldu" dedi.

Çaldıran ilçe merkezinde düzenlenen mitinge HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Van İl Başkanı Veysi Dilekçi, DBP'li ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Sık Mitingte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP'nin Türkiye'de yaşayan bütün halkların haklarını savunduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

"Bu girdiğimiz onurlu yolda hep beraber dirençle yürüyeceğiz. Zafer menziline ulaşacağız. HDP, her yerde yeni bir soluk ve ses oldu. HDP, bütün Türkiye halklarının ve geleceğin umudu oldu. Daha düne kadar egemen güçler Türkiye'deki halkları ayırmaya çalışıyordu. Bizleri birbirimizden ayıran güçlerin şu anki görüntüleri görmeleri gerek, nasıl kucaklaştığımızı, Akdeniz ile Van denizini, Ağrı ile Torosları birleştiriyoruz. 'Birleşmez' denilen dağlar ve Akdenizler bizimle birleşiyor. 7 Haziran'da halklar kucaklaşacak."

SAVAŞ SİYASETİNİN DİLİNİ KULLANIYORLAR

Halkların düşmanlarının sinsi ve kalleşçe karşılarına çıktığını savunan Yüksekdağ, "Bunlar savaş siyasetinin dilini kullanıyorlar. Coşkumuzu, baskılarlar saldırılarla karatmaya çalışıyorlar. Hiçbir güç hiçbir kuvvet çalışmalarımıza mani olmayacak. Biz varız, var olmaya devam edeceğiz. HDP'nin karşısına şovenistleri çıkardılar. Her yerde seçim çalışması yürütenler hapsedildi, tutsak edildi. Kimse umudu ve özgürlüğü tutsak edemez. Kimse bizim özgürlük davamıza hareketimize bir sınır ve barajlarla engel olamaz. Bizleri hapishanelere koyarak yolumuzdan alıkoyamazsınız. Analarımızın artık yüzünün gülmesinin zamanı geldi. Artık bu halkın yüzü gülecek" dedi.

'ÖCALAN'A VERDİĞİMİZ SÖZÜ UNUTMAYACAĞIZ'

7 Haziran'da büyük bir zaferle Meclis'e gideceklerini iddia eden Yüksekdağ, halkların kardeşliğini ve yeni yaşamı inşa edeceklerini söyledi. Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Hapishanelerde özgürlük mücadelesi veren tutsak arkadaşlarımızı da unutmayacağız. Barışın elçisi sayın Abdullah Öcalan'a verdiğimiz sözü unutmayacağız. 8 Haziran'da kardeşliğin ve umudun tohumlarını Türkiye'de ekmeye başlayacağız. Size söz veriyoruz 7 Haziran'da barış kazanacak. Bu barışın önüne geçmeye çalışanlar panik içerisindeler. Cumhurbaşkanı bu sonuç hoşunuza gitmese de sizin planınız tutmayacak. İstediğiniz planları devreye koyun kazanacak tek plan HDP planı olacaktır."

CUMHURBAŞKANI'NA KURAN ELEŞTİRİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın miting meydanlarında Kuran-ı Kerim göstermesini eleştiren Yüksekdağ, "Hazreti Ali halifeliği döneminde, Muaviye, Kuran'ı mızrakların ucuna takıp, meydanlarda boy gösteriyordu. Şimdi Kuran'ı eline alıp seçim çalışması yürüten AKP'nin cumhurbaşkanı Kuran'ı çıkarları için kullanıyor. Yıllarca Kürdün dilini yasakladın. Bunlar nasıl okusun o kutsal kitabı? Kürtçe'yi yasaklayanlar kendileri, kültürleri ve anadilleri yok etmeye çalışan kendileri. Dinimi inancını da ulusal değerlerini özgürce yasabilecek, toplumsal bir dünya kuracağız" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler