Balkonda tek başına

AKP azınlığa düşünce Erdoğan Meclis’te çoğunluğun istemediği adam haline geldi

Yayınlanma: 24.06.2015 - 06:11
Abone Ol google-news

<video:305013>

TBMM Genel Kurulu’nda, dün 25. dönemin ilk birleşiminde milletvekilleri yemin ederek görevlerine başlarken AKP azınlığa düşünce Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’te çoğunluğun istemediği adam haline geldi. Muhalefet milletvekilleri Erdoğan gelince ne alkışladı ne de ayağa kalktı. İlk kez azınlık deseğiyle karşılanan Erdoğan, balkondan genel kurulu selamlarken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başlarını çevirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin törenini izlemek için geldiği Meclis’te TBMM Başkanvekili Seyit Eyüpoğlu askeri törenle karşıladı. Deniz Baykal tarafından şeref kapısında karşılanan Erdoğan, genel kuruldaki locasında yerini aldı. Erdoğan’ın locaya girişi sırasında AKP’liler ayağa kalkarak alkışlarken, muhalefet partilerinin ayağa kalkmaması dikkat çekti. Erdoğan, kendisini alkışlayan AKP’lileri selamlarken muhalefet liderlerden Kılıçdaroğlu ve Bahçeli yüz çevirdi. Yemin sırası Ankara’ya geldiğinde Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu. Erdoğan, bu törenin ardından TBMM’den danışman ve koruma ordusuyla birlikte ayrıldı.

Liderler sır vermedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, törenden 10 dakika önce Meclis’e gelirken, salona girmeden önce bir süre kuliste oturarak kurmaylarıyla sohbet etti. TBMM Başkanı adayının sorulması üzerine Davutoğlu, “Zamanı gelince her türlü adımı atacağız” dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da henüz Meclis başkanı adayını belirlemediklerini açıkladı.

Öcalan kürsüde yemin etti

HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, ismi okunduktan sonra milletvekili yeminini kürsüde okuyarak resmen görevine başlamış oldu.

TBMM’de 25. dönemin başlaması nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. En yaşlı üye olarak geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal anıta çiçek bırakırken, törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı okunurken HDP’den sadece Selahattin Demirtaş’ın eşlik etmesi dikkat çekti. Törene, geçici Başkanlık Divanı üyeleri, siyasi partilerin grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve Meclis çalışanları katıldı. Genel kurul, saat 15.00’te yemin töreni için toplandı. İlk yemini eden Baykal’ın ardından engelli milletvekili AKP’li Bennur Karaburun yemin etti.

Oylama salıya

Siyasi partiler, TBMM Başkanlığı seçimi için turların 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapılması için uzlaştı. Adaylık başvuruları 27 Haziran Cumartesi saat 24.00’te sona erecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler