AKP'li Çalık: Bizim de, milletin de kırmızı çizgileri var

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, kendi kırmızı çizgilerinin, milletin de kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, "Milleti hükümetsiz bırakmama adına yapacağımız daha çok çalışma var" dedi.

Yayınlanma: 04.07.2015 - 21:27
Abone Ol google-news


Çalık, Trabzon Büyükşehir ve Maçka Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi. 7 Haziran'da gerçekleştirilen seçimlere ve hükümet kurma çalışmalarına değinen Çalık, şöyle konuştu: "CHP Genel Başkanı yine demiş ki 'öncelikli hedefimiz yüzde 60'lık blokun iktidar olması'. Bilsin ki millet, bu yüzde 60'lık blok diye nitelendirenlere sandıkta hesap sorar, bilsin ki milletin yanında milletin söylediği sözü yerine getirmezlerse bunu hesabını sandıkta sorar. Millet 'uzlaşın' dedi. Milletimiz, 'beraberce yol arkadaşı olun, milleti hükümetsiz bırakmayın' dedi. Biz bu anlamda tüm Türkiye'de bize verilen mesajı alıp okuduk, üstümüze düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Genel Başkanımız, Başbakanımız bu anlamda bütün çalışmalarını yaptı. Bütün siyasi partilerle görüşeceğiz. Bunu çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız için yapacağız. Biz 12 yıl boyunca çok önemli hizmetler yaptık. Bu hizmetleri yaparken de milletin verdiği destek hep yanımızda oldu. Bugün tek başına iktidar olamıyorsak, yanımıza mutlaka ikinci bir partiyi almamız gerekiyorsa, milletimiz bunu istemişse, biz bunu yapmaya hazırız. Herkes şunu bilsin ki bizim kırmızı çizgilerimiz milletin kırmızı çizgileri. Milleti hükümetsiz bırakmama adına yapacağımız daha çok çalışma var. "

Sandığı her zaman önemli demokrasi unsuru olarak gördüklerini vurgulayan Çalık, "Sandığın kararı bizim için çok önemli. Son seçimde milletimiz 'Türkiye'nin yine en büyük partisi AK Parti'dir, ben size güveniyorum' dedi. Diğer partiler yüzde 41 oy almış olsalar, hangi şekle bürünürlerdi takdir sizin" diye konuştu.

Milletin seçimlerde uzlaşı mesajı verdiğini kaydeden Çalık, "Uzlaşmayı sağlamak için de hepimizin öncelikle yumruklarımızı açmamız ve tokalaşmaya hazır olmamız lazım. Birinci hedefimiz milletimizi hükümetsiz bırakmamak. Bloklaşmaya, kutuplaşmaya tamamen karşıyız" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler