Cumhuriyet’in Dolmabahçe haberine tepkiler... Buldan: Ayrıntı vermem ama doğru

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Erdoğan’ın ‘Dolmabahçe zirvesinin her aşamasından haberdar olduğunu ortaya çıkaran gazetemizin manşetini doğruladı. Bulda n’ın doğrulamasına karşın aynı toplantıda yer alan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan “Cumhurbaşkanımıza atfen gündeme getirilen iddialar gerçekdışıdır” dedi.

Yayınlanma: 19.07.2015 - 21:52
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “haberim yok” dediği Dolmabahçe Zirvesi’ni telefon trafiğiyle baştan sona izlediğini ortaya çıkaran gazetemizin “Dolmabahçe Sırları” başlıklı dünkü manşeti, zirvenin taraflarından AKP kanadınca yalanlanırken, HDP tarafından ise “doğrulandı”.

Dolmabahçe sırları

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün Cumhuriyet gazetesinde yer alan Dolmabahçe haberi büyük bölümüyle çarpıtılmış ve uydurma bilgilere dayanmaktadır. Haberde sayın Cumhurbaşkanımıza atfen gündeme getirilen iddialar ise gerçekdışıdır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan haberdardı

 HDP Grup Başkan Vekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan “Kısmen doğru, çok detay vermeyeceğim. Can bey (Can Dündar) kimden aldı bilmiyorum ama kısmen doğru” dedi. Özellikle Dolmabahçe Sarayı’nda yapılan açıklamanın Cumhurbaşkanı tarafından reddedilmesine hiç anlam vermediğini de belirten Buldan “Çünkü, sayın Cumhurbaşkanı 2.5-3 yıldır devam eden sürecin başından beri ilgilenen ve sürecin parçası olan biriydi. Sadece Dolmabahçe sarayında okunan metin değil, İmralı adasında yapılan tartışmaları da, oradaki konuşmaları da yakından takip eden birisiydi. Dolayısıyla bu kadar reddeden, inkar eden, hiçleştiren bir açıklamanın doğru olmadığını düşünüyorum, Talihsiz bir açıklama” dedi.

‘Masadakiler istifa etmeli’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe mutabakatını yok sayan açıklamalarına “istifa çağrısı” ile yanıt verdi. Yaptığı açıklamada ‘Hiç olmazsa bayram sabahı dürüst olsaydınız” diyen Adan şu ifadeleri kullandı: “Bu nasıl bir tutarsızlıktır, bu nasıl bir kandırmacadır, bu nasıl bir aymazlıktır? Yoksa Sayın Akdoğan ve HDP arasında da bir inorganik bağ mı vardır? AKP ve Sayın Erdoğan eğer son söylediklerinde samimi iseler, Dolmabahçe mutabakatını yok sayıyorlarsa; o halde o gün masada AKP tarafında kimler varsa bu kişilerin derhal istifalarını istemelidirler. Böylece Sayın Erdoğan’ın ve Sayın Davutoğlu’nun samimi olup olmadığı anlaşılacaktır” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler