Çantadaki dehşet listesi

Bahçeli’nin “Oyunu HDP’ye veren şerefsizler” sözlerinin ardından başdanışmanı Özkan “Çantamda 3 bin kişilik şerefsiz listesi var” dedi. MHP “partiyi bağlamaz” açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 04.08.2015 - 20:31
Abone Ol google-news

<video:336981>

MHP, Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Boğaz’da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler...” sözleriyle başlayan tartışmada seviyeyi iyice düşürürken, başdanışmanı Metin Özkan’dan da skandal açıklamalar geldi. Bahçeli’nin Başdanışmanı Metin Özkan’ın “Elimde 3 bin kişilik liste var” demesiyle de tartışma “MHP, fişleme mi yapıyor?” zeminine çekildi.

HDP: MHP'nin elindeki liste AKP'yle birlikte hazırlanmış

Bahçeli’nin başdanışmanı Metin Özkan önceki akşam katıldığı televizyon programında skandal açıklamlalar yaptı. Bahçeli’nin bahsettiği “viski içip oyunu HDP’ye veren şerefsizlerin” bir de listesi olduğunu ileri süren Özkan, , “Kimlerdir? İsterseniz çantamda listesi var ama; 3 bin kişi açıp burada saymayayım zamanımız kalmayabilir” dedi. Program sunucusunun “Bu fişlemeye girmez mi?” sorusu üzerine ise Özkan, “Biz MHP olarak kimseyi fişlemeyiz, ama MHP yapılan her türlü yanlışı not eder. O Boğaz’da oturan birileri de bunların içinde o 63’lüklerin (akil İnsanlar heyeti) çoğu da dahil, ülke çözüme mutluluğa gidiyor, refaha gidiyor diye insanlara propaganda yapıp bugün o şehit olan insanların kanını elinde dolaştırırken biz o insanların çetelesini tutuyoruz” diyerek sözlerine “açıklık” getirmeye çalıştı. Daha sonra Özkan’ın listeden kastının “63 akil insan, Bahçeli’nin 12 kötü adam dediği 12 kişilik çözüm sürecine destek verenler, terör örgütüne yardım ve yataklık yapanlar ile MHP’yi Kürt düşmanı gösterenler” olduğu ifade edildi.

MHP yönetimi tepkili

Özkan’ın bu açıklamaları MHP’de de yankı buldu. MHP yönetiminden Özkan’ın sözlerine ilişkin “MHP’nin elinde böyle bir liste yok. Bu sözler partimizi değil, Özkan’ın kendisini bağlar” açıklaması geldi. Öte yandan Özkan’ın dün sabah erken saatlerde Bahçeli ile görüştüğü ve Bahçeli’nin kendisine “Madem elinde bir liste var, açıkla. Açıklamalarınız partimizi zor durumda bırakmaktadır” dediği ileri sürüldü.

‘Şerefsize şerefsiz deriz’

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş için “bölücü terör örgütü PKK’nin saz heyeti olan partinin solisti ‘Selo’ namlı oğlan” nitelendirmesinde bulundu. Açıklamasında, Demirtaş’a “Selo, bilmelisin ki şerefli mazisiyle MHP, şerefsize şerefsiz, namussuza namussuz der. Dağdaki teröriste terörist diyemeyenlere şerefli mi diyecektik? Anasının eteğini giyip sokakta polis taşlayanlar kendilerini şerefli mi saymaktadır?” diye seslenen Büyükataman, İstanbul’da 3. parti olan HDP’nin “terör baskısı ve AKP ile 13 yıldır kol kolo Kürt kökenli vatandaşları canından bezdirmek suretiyle silahların gölgesinde oy aldığını” ileri sürdü.

ÖZKAN’IN LİSTESİNE TEPKİ YAĞDI

Bahçeli’ye suç duyurusu

Özgürlükçü Hukukçular Derneği, HDP’ye oy verenlere yönelik ‘şerefsizler’ sözü nedeniyle MHP lideri Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılığa sunulan dilekçede, Bahçeli hakkında hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlarından soruşturma başlatılması, dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlanması istendi.

Açık ama boş bir tehdit

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, MHP’nin söylemi ile AKP’nin söyleminin birbirinden ayrılmadığını belirterek, “Düne kadar sarayı eleştiren, ona karşı muhalefet yürüttüğünü söyleyen bir siyasi yapının MHP’nin gerçek yüzü, gerçek kimliği bütün açıklığıyla ortaya çıkmıştır. Sanmasınlar ki Türkiye toplumu bu seviyesizleşmeyi görmüyor. Çok açık bir tehdittir ama bunlar boş tehditlerdir” dedi.

Bilgen: Alenen nefret suçu

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Özkan’ın sözlerinin nefret söylemi ve nefret suçu olduğunu belirterek, “Bazılarının insan hakları dünyasıyla ilgisi olmadığı için bu literatürü de bilmeyebilir. Bu açıkça ayrımcılık ve hedef göstermektir. Toplumsal barışı da tehdit etmektedir. Kamplaşma ve çatışma söylemiyle siyasal kazanç elde etmeye çalışmak vatanseverlik olamaz” dedi.

Ülkücüler oyuna gelmesin

78’liler girişimi sözcüsü Celalettin Can, solun örgütlü olduğu her alanda ona alternatif modeller oluşturulduğunu belirterek “Bahçelinin 80 milletvekili var. Demokratik siyaset yapsın. Bahçeli çok savaşmak istiyorsa, Murat Karayılan gel gel diyor, PKK’ye karşı çıksın, dağda savaşsın. Biz silahlı güç değiliz. Başka insanları tehlikeye atmasın” diyen Can, ülkücü gençlere de “Bu oyunlara gelmeyin” dedi.

Savcılar devreye girmeli

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, “Elimizde liste var” tarzı açıklamaların “yasadışı faaliyet” anlamına gelebileceğini belirterek savcıları harekete geçmeye çağırdı. Türkdoğan, “Biz bu tür üslupları iyi biliriz. MHP, seçmenini tutmaya çalışıyor” dedi.

Biz barışı savunuyoruz

Sinema sanatçısı Kadir İnanır ise Bahçeli’nin “Şimdi bir artist kalkmış, reklam yapıyor. Keçiler diye...” sözlerinin ardından “gereken yanıtı verdiğini” ifade etti. İnanır, “Biz barışı savunuyoruz” dedi.

Eliaçık: Ey Bahçeli! Şehit kanı içeceğine şarap iç


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler