Saray'da gizli görüşme

Başbakan Davutoğlu, milletvekili aday listesini gece yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Erdoğan, 2 saat listeyi inceledikten sonra onayladı.

Yayınlanma: 18.09.2015 - 20:43
Abone Ol google-news

AKP’nin 5. Olağan Kongresi’nde seçilen MKYK’da olduğu gibi partinin milletvekili aday listesine de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan damgasını vurdu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, sır gibi sakladığı, listeleri hazırlamak üzere oluşturulan üst kuruldaki parti yöneticilerine “dışarıya bilgi vermemeleri için yemin ettirdiği” milletvekili aday listesini, önceki gün gece saat 02.00 sularında Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birlikte Saray’a giderek Erdoğan’a sundu. Erdoğan’ın 2 saat incelemesinin ardından onay verdiği aday listesi, dün YSK’ya sunuldu. MHP’nin ihraç ettiği Tuğrul Türkeş, AKP listesinden milletvekili adayı oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakınlığıyla bilinen Ali Babacan Ankara, Beşir Atalay Van’dan aday gösterildi.

AKP'nin il il milletvekili aday listesi

AKP, SP ile ittifak görüşmelerinin son ana kadar sürmesi, bazı isimlerde sorun çıkması nedeniyle milletvekili aday listesini en geç YSK’ye teslim eden parti oldu. Liste teslim edilinceye kadar AKP Genel Merkezi’nde hareketlilik bitmedi. Milletvekili aday sayısı üzerinde yapılan pazarlıkta anlaşma sağlanamayan SP ile ittifaktan vazgeçildi. Sabah saatlerinde MHP’nin seçim hükümetinde yer alması nedeniyle partiden ihraç ettiği Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ankara 2. bölgede, Cemil Çiçek’in arkasından ikinci sırada yer aldı. Ankara listesinden milletvekili adayı olan Türkeş’in hükümetteki konumu da tartışma yarattı. AKP yöneticileri, Türkeş’in MHP kontenjanından seçim hükümetinde yer aldığını belirterek, bağımsız bakan olmaması nedeniyle AKP listesinden aday gösterilmesinde hukuki bir sıkıntı olmadığını savundu.

Liste dışı kalan saldırgan Boynukalın'dan ilk açıklama

Uğur Işılak liste dışı... Artık uyuyan vekil olmayacak

Aday listeleri partileri karıştırdı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler