Suçlu ayağa kalk!

Ahmet Hakan’a yönelik saldırının ardından Ankara’da tüm gözler, son dönemlerde Doğan Grubu’na yüklenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile iktidar partisi AKP’ye çevrildi.

Yayınlanma: 02.10.2015 - 00:00
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu New York’tan dönerken, uçakta gazetecilerin soruları üzerine Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınarken, Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasına rağmen dün gün boyu saldırıyla ilgili tek söz söylememesi dikkat çekti.

BM toplantıları için gittiği New York’tan dönerken, uçakta gazetecilerin soruları üzerine Davutoğlu, “Kim ne gerekçeyle yaparsa yapsın hiçbir şekilde şiddeti onaylamak mümkün değil. Hele gazetecilere dönük olarak yapılan her türlü eylemi bu anlamda ben kınarım ve doğru görmem. Sorumluları kimse yakalanması için de gerekli çalışmalar yaptırılıyor” dedi. Davutoğlu şöyle konuştu: “Yapılan iş suçsa yapan kişi kim olursa olsun suçtur. Murat Sancak için de, Akit için de, Hürriyet için de, Hakan için de geçerlidir” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Basına ve basın mensuplarına dönük saldırılar, aynı zamanda fikir özgürlüğü ve demokrasiye de yapılmış demektir” dedi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise şiddetin kimden gelirse ve kime karşı olursa olsun yanlış olduğunu ifade ederek, “Partilere, medyaya ve yazarlara yönelik şiddet öncelikle demokrasimize zarar verir” görüşünü dile getirdi. Adalet Bakanı Kenan İpek ise, “Failleri gereken cezayı çekeceklerdir” açıklamasını yaptı.

Arınç’tan ilginç çıkış

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise saldırıyı şiddetle kınayıp saldırganların ve azmettiricilerin, yargı önüne çıkarılarak hak ettikleri cezalara çarptırılması gerektiğini dile getirerek “Geçmişten bugüne, basına, gazetecilere, gazete sahiplerine gizli - açık tehdit, baskı ve hedef göstermelerin kötü sonuçlarını görmüştük. Bu kötü rüyadan bir an önce uyanmamız dileğiyle” dedi.

Boynukalın: Biz tertemiz hareketiz

Hürriyet gazetesine saldırının önde gelen ismi AKP’li Abdurrahim Boynukalın ise “Tarihinde asla şiddete bulaşmayan tertemiz bir hareketiz. Ne eli taşlı, sopalı insanlarla gazete camı indirecek kadar çapulcuyuz ne de evinin önünde dört kişiyle gazeteci dövecek kadar kalleşiz” dedi. Sosyal medya da sık sık Hakan ile polemiğe giren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise “Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şiddet hiçbir şekilde meşru gösterilemez” mesajını paylaştı.

Cem Küçük: Olay iyice ortaya çıksın

Ahmet Hakan’ı hedef gösteren ‘istersek seni sinek gibi ezeriz’ diyen Star gazetesi yazarı Cem Küçük, 24 TV’deki Günün Manşeti programında şunları söyledi: “Olayın ne olduğunu bilmiyoruz. Cem Uzan ile yazışmalar mı, adi bir suç mu. İyice ortaya çıksın... ‘Ama’sız kınıyoruz. Doğan Grubu ile bizim kavgamız devam edecek. Bu olay oldu diye susacak değiliz. Hakan’a geçmiş olsun, hakikaten geçmiş olsun.” Küçük, 9 Eylül’deki yazısında, “Türk milleti Coşkun’un ihanetlerini kaydetti, elbette bedelini ağır ödetecek..., “istesek seni sinek gibi ezeriz, bugüne kadar merhamet ettik de halen hayatta kalabiliyorsun” demişti. Hakan da “Başımıza bir şey gelirse sorumlusu bu şahıstır” demişti.

Kılıçdaroğlu: Önce ölümle tehdit edildi, şimdi de saldırıya uğradı... Endişeliyiz

Bahçeli: Bu gidişatın sonu karanlık


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler