Erdoğan, bu kez Nobel'i fırçaladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30-40 bin mülteci kabul edeceklerini söyleyenlerin Nobel’e aday gösterildiğini söyledi. Erdoğan, “Bizde 2,5 milyon mülteci var, bu konuda kimsenin umurunda değil. Çünkü Nobel de siyasi. Çünkü Nobel ödüllerinin nasıl verildiğini zaten çoğunuz biliyorsunuz. Sipariş üzerine Nobel ödülü veriliyor.” dedi.

Yayınlanma: 16.10.2015 - 12:35
Abone Ol google-news

<video:389138>

Recep Tayyip Erdoğan, Grand Tarabya Otel’de düzenlenen W20 Zirvesi açılış töreninde konuştu. Suriyeli mülteciler, Nobel ödülü ve Avrupa Birliği’ne kadar birçok konuya değinen Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“İlla Aylan bebek olacaktı da mı dünya bu göçe yüzünü çevirecekti? Ne zamanki o Aylan yavrumuz Bodrum sahillerine vurdu, ondan sonra bunlar o resim karesini dergilerin başına işlemeye başladı, ‘ne oluyoruz? demeye başladılar. Tamam da biz ne zamandan beri bağırıp çağırıyoruz. Türkiye’de şu anda 2 milyon 200 bin Suriyeli var. 300 bin de Iraklı var. Türkiye şu anda 2,5 milyon mülteciyi ağırlıyor. Yaptığımız harcama 8 milyar dolar. Dünyadan bize gelen destek ne? 417 milyon dolar. Çok ilginç gelişmeler oluyor. Birileri mülteci kabulünde laf ediyor. ‘İşte 30 -40 bin mülteciyi kabul edeceğiz. Ondan sonra da Nobel’e aday gösteriliyor, nasıl oluyorsa… Bizde 2,5 milyon mülteci var, bu konuda kimsenin umurunda değil. Çünkü Nobel de siyasi. Çünkü Nobel ödüllerinin nasıl verildiğini zaten çoğunuz biliyorsunuz. Sipariş üzerine Nobel ödülü veriliyor. Yani hak ediyor, etmiyor gibi bir şey söz konusu değil. Ama bunlar aşılacak, bu iş böyle gitmez.

Aziz Sancar'ın bilime altı büyük katkısı

‘BİZİ AVRUPA BİRLİĞİ’NE NİYE ALMIYORSUNUZ?’

Batı’nın güvenlik ve istikrarı, bizim güvenlik ve istikrarımızdan geçiyor. Bunu şimdi kabul ettiler. Brüksel’de yaptığım görüşmelerde hepsi ‘Türkiyesiz olmaz’ diyor. Türkiyesiz olmazsa Avrupa Birliği’ne niye almıyorsunuz? Mesele belli ama açık değiller. Açıkça niye almadıklarını ortaya koysalar biliyorlar ki dünyada kendileri çok farklı bir yere konulacak. ‘Tüh diyorlar NATO’da biz bir yanlış yaptık. Ama Avrupa Birliği’nde aynı yanlışı yapamayız’ Sıkıntı buradan geliyor. Şu anda AB ülkeleri içerisinde birçoğu bizimle Avrupa Birliği müktesebatı noktasında çok çok geri kalmış ülkelerdir. Biz çoğunun önündeyiz. Ekonomik olarak da, Kopenhag kriterleri açısından da çok daha ileriyiz. Ama maalesef samimi davranmıyorlar.

‘SAĞLIK ALANINDA DÜNYADA ÖRNEK ÜLKELERDEN BİR TANESİYİZ’

Sağlık alanında da son derece önemli gelişmeler sağladık. Şu anda biz sağlıkta dünyada örnek ülkelerden bir tanesiyiz. 5 yıl içerisinde kurmakta olduğumuz şehir hastaneleriyle birlikte –ki bu dünyada önemli bir reformdur- yani vatandaşımın hastanenin bir kapısından girdiği zaman artık öyle sokaklarda falan, sedye üzerinde dolaşan hasta görmeyeceğiz. Bütün tedavisini hastanenin içerisinde görmüş olacak. Bunlar dünyada nadirattandır. Artık Türkiye hastasını yurt dışına gönderen ülke olmaktan çıkacak, tam aksine hastayı ülkesine davet eden bir ülke haline gelecek.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler