CHP ile AKP arasında afiş krizi

Çorum’da CHP İl Başkanlığı binasına AKP tarafından afiş asılması iki parti arasında krize neden oldu. Bir haftalık sürede afişin indirilmemesi üzerine CHP’den misilleme geldi.

Yayınlanma: 21.10.2015 - 13:59
Abone Ol google-news


Gazi Caddesi üzerindeki CHP İl Başkanlığı’nın bulunduğu binaya yaklaşık bir hafta önce AKP milletvekili adayı Salim Uslu’nun fotoğrafının bulunduğu büyük boy afiş asıldı. Binanın en üst katından aşağı kadar sarkıtılan afiş, CHP’nin bulunduğu kata kadar uzandı.

Parti binasına afiş asılmasını “büyük ayıp” olarak yorumlayan CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, “Görüşmeler yaptık. Afişi indireceklerini söylediler, bekliyoruz.” demişti.

AKP’nin 1 haftalık sürede afişi indirmemesi üzerine CHP’lilerden misilleme geldi. Salim Uslu’nun afişinin hemen altına tepki afişi asıldı. Afişte, “Katillerin, hırsızların sağ salim 'uslu uslu' dolaşamadığı bir Türkiye için 1 Kasım’da sandık başına!” yazısı yer aldı.



CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, afiş krizi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Çorum hassas bir şehir, Türkiye’de hassas dönemlerden geçiyor. Özellikle bu afişin asıldığı bu binada ne AKP’nin seçim bürosu var, ne de il binası. Ben AKP il başkanından, emniyetten ve milletvekilinden özellikle rica ettim. Bu posterin burada uygun olmadığını, tahriklerin oy artırmayacağını söyledim. Her gün şehitlerimiz geliyor, vatandaşlarımız, gençlerimiz ölüyor. Böylesi bir ortamda Çorum’u germeye hiç hakları yok.” şeklinde konuştu.

İki parti arasında yaşanan afiş krizi yoldan geçen vatandaşların da dikkatini çekiyor. Vatandaşlar durumu “çok ilginç bir görüntü” olarak yorumluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler