'Erdoğan'a da bunu yapsaydın ya'

Fatih Altaylı'nın, programına konuk ettiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na soru sorma tavrı ve oturma şekli sosyal medyada büyük tepki çekti. Yurttaşlar, Altaylı'nın Kılıçdaroğlu'na saygısızlık ettiğini, aynı tavrı Erdoğan karşısında göstermediğini belirtti.

Yayınlanma: 22.10.2015 - 09:03
Abone Ol google-news

<video:392405>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Haber Türk’te Fatih Altaylı’nın sorularını cevapladı. Programda Altaylı'nın Kılıçdaroğlu'na yönelttiği iki soru, üslubu ve oturuş şekli sosyal medyada tepki gördü.

İŞTE O İKİ SORU

Altaylı ilk olarak Şanlıurfa'ya gittiğini söyleyen Kılıçdaroğlu'na "Sizi tanıdılar mı?" sorusunu yöneltti.

Soru karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Kılıçdaroğlu, işçilerin kendisini tanıdığını, CHP'nin o bölgeden oy almak için ziyaretlerini devam ettirmesi gerektiğini söyledi.

<video:392483>

Altaylı'nın tepkilere neden olan ikinci çıkışı ise "paralel devlet yapılanmasıyla" ilgili sorduğu soruya Kılıçdaroğlu cevap verirken yaşandı.

"Paralel yapıyla partinizin bir yakınlaşması var mı?" sorusuna Kılıçdaroğlu "Paralel yapının ne zaman çıktığına bakmak lazım. Biz iktidarda değildik" yanıtını verdi. Altaylı bunun üzerine Kılıçdaroğlu'nun sözünü keserek gülümsedi ve "Siz epeydir iktidarda değilsiniz" dedi.

İşte sosyal medyadan gelen tepkilerden bazıları;

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

'OSLO'DA HANGİ SÖZÜ VERDİLER AÇIKLASINLAR'

-Terör örgütü orada vergi daireleri kurdu, mahkemeler kurdu, askere alma daireleri kurdu. Davutoğlu, çıktı bunları televizyonda söyledi. Bu sorunu çözmek için belli ilkelerden yola çıkmanız lazım. Samimi ve dürüst olacaksınız. İki tarafta da bu yok.

-Gizli, kişisel bir ajandanız olmayacak. Halka hesabını veremeyeceğiniz vaatlerde bulunmayacaksınız. Oslo’da da İmralı’da da vaatlerde bulundular. Niye tutanakları açıklayamıyorlar? Kandil ‘bize söz verdiniz açıklayın’ diyor.

-Açıklasınlar hangi sözleri verdiklerini. Benim gördüğüm bazı belgeler var. Bu kadarını söyleyeyim. Bazı taahhütler var ve onların altında eziliyorlar.

CHP'YE OY VEREBİLİRİM' DİYENLERİN ORANI YÜKSELİYOR

-"CHP'ye oy verebilirim" diyenlerin oranı yükseliyor. Bu oran yüzde 52'yi buluyor. Bizim son 2 seçimlerindeki çalışmalarımız kamuoyunda geniş yankı buluyor. Birden bire algıyı 100'de yüz değiştirmek mümkün olmuyor. Bize oy vermeyenlerle diyalog kurmakta çok gecikmişiz.

-CHP'ye hiç oy çıkmayan köye gittim seçimde 2 oy çıktı. Geçmişte CHP'ye farklı bir algı vardı. Gerçekçi olalım bu algıyı oluşturan da bizdik. Yürüyüş yapmakla oy alınmıyor. Gidip konuşacaksınız. Din ve inanç üzerinden siyaset yapılıyor, bu da toplumu kutuplaştırıyor. İbadet Allah için yapılır, nasıl siyaset için yapılır? Kimlik siyaseti de yanlış, etnik kimlik konu olamaz.

'KANDIRILDIYSANIZ DERHAL GÖREVİ BIRAKACAKSINIZ'

-17-25 Aralık meselesi çıktı, kıyamet koptu. Düne kadar kol kola olduğunuz bir örgütü şimdi birden bire düşman ilan ettiniz. Türkiye Cumhuriyeti devletini teslim etmişsiniz ‘bizi cemaat kandırdı’ diyorlar.

-Devletin güvenliğini koruyacaksınız, 'PKK bizi kandırdı' diyorlar. Böyle bir şey olamaz. Kandırıldıysanız derhal görevi bırakacaksınız. Seni kandıran adam ülkeyi yönetmiyor; sen yönetiyorsun. Hukuk içerisinde mücadeleye kimse itiraz etmiyor zaten. Ama hukuku çiğnerseniz kimse kusura bakmasın, aynı olay Silivri davalarında da oldu, biz ona da karşı çıktık.

-Biz de darbeye karşıyız ama insanlar yargılanacaksa hukuk içerisinde yargılansın. Hukukun üstünlüğü içerisinde yargılansın. Ve Başbakan çıkıp ‘ben o davaların savcısıyım’ dedi. Aynı tablonun benzeri şimdi bu tarafta yaşanıyor. Biz hukuk savunuyoruz.

‘GAZETECİYE SAVUNDUĞU FİKİRDEN DOLAYI TERÖRİST DENİLMESİ DOĞRU DEĞİL’

-Şimdi siz bir gazeteyi beğenmeyebilirsiniz. Gazeteciyi alıp hapse atıyorsunuz. Niye ve hangi gerekçeyle atıyorsunuz? Asla doğru değil.

-Teröre ne yardımı yaptı, meseleyi açık ve net ortaya koymalısınız. Bunu koyacaksınız ki insanalar da diyecek ki ‘evet kardeşim hangi yüzyılda yaşıyoruz, sen silah yardımı yapıyorsun’ Ama ortada böyle bir şey yoksa, sadece düşüncelerimiz farklıdır diye insanı terörist olarak görür, algılarsanız yanlıştır. Düşünce özgürlüğünün önüne engel koyamazsınız

‘DEMOKRASİ GELECEKSE MEDYA ÜZERİNDEKİ BASKI KALKACAK’

-Mesela bakın, 7 kanalı Dijitürk’ten çıkardılar savcının yazısı üzerine. Ortada mahkeme kararı var mı?

-Ortada bir mahkeme kararı da yok. Savcı yazı yazmış, siz kalkıyorsunuz belli televizyon kanallarını kapatıyorsunuz. Üstelik bunlardan birisi de çocuklar için yayın yapan kanal. ‘Terör örgütüne yardım ve destekliyor’ diye kapatıyorsunuz.

-RTÜK'ün yapması gereken Dijitürk’ün lisansını iptal edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler