HDP'de seçim göçü

HDP İzmir il örgütü, kentteki kitlesini 1 Kasım'da memleketlerinde oy kullandırmaya yönelik 'taşımalı seçmen' organizasyonu geliştirdi.

Yayınlanma: 26.10.2015 - 10:19
Abone Ol google-news


HDP İzmir il örgütü, “taşımalı seçmen” organizasyonu geliştirdi. İzmir'de yaşayan ancak diğer kentlerde oy kullanacak seçmenlere 1 Kasım için otobüs kiralanacak. HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, “hareketli seçmen” diye tanımladıkları kişileri memleketlerinde oy kullandırmaya yönelik organizasyona ilişkin “Bizim seçmenimizin önemli bölümü emekçi insanlar. Çoğu inşaatlarda çalışıyor. Mevsimlik tarım işçileri de yoğunlukta. Turizmde çalışanlar ve öğrencileri de düşündüğümüzde çoğu dar gelirli olan insanlarımızı oy kullanabilmeleri için memleketlerine ulaştırmaya yönelik çalışma yürütüyoruz. Mesela Mardin'e gidecek olan bir otobüs insan varsa onlar için otobüs tutuyoruz. Fakat illere göre az sayıda insanımız varsa onları da biletlerini alarak dayanışmayla yolluyoruz. Ayrıca otobüs firmalarıyla da indirim anlaşması yapıyoruz. Özellikle durumu iyi olmayanlar üzerinde yoğunlaşıyoruz” dedi.

Uygulamayı 7 Haziran'da da gerçekleştirdiklerini ve olumlu sonuç aldıklarını kaydeden Uğur, Ankara katliamından sonra oluşan “yas havasının” tam anlamıyla olmasıyla da dağıldığını, tüm adaylarla birlikte seçim çalışmalarına yoğunlaştıklarını söyledi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler