Davutoğlu: Uçağın vurulması emrini bizzat ben verdim

Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP Grup toplantısında konuştu. Davutoğlu dün düşürülen iki Rus uçağıyla ilgili "Her türlü tedbiri alacağımız dile getirilmiştir. Gerekli talimatları Genelkurmay'a bizzat tarafımdan verilmiştir" dedi.

Yayınlanma: 25.11.2015 - 12:01
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

- İhlali yapan iki uçak 5 dakika 10 kez uyarıldı.

-Uçak hava sahasını ihlal ettiği için kimliği bilinmeyen uçaklar düşürülmüştür. Sebebi angajman kurallarımızın ihlal edilmiş olmasıdır. Ankara'da ve Moskova'da bütün açıklığıyla izah edilmiştir

-Bu konudaki kararlı tutumumuz bütün dünya tarafından bilinmektedir. Rusya bildiği halde dikkate almamıştır. Angajman kuralları gereği vurulmuştur.

-Son 1 hafta içinde Bayırbucak'ta saldırıların yoğunlaşmasından sonra bu husus tekrar vurgulanmıştır. Her türlü tedbiri alacağımız dile getirilmiştir. Gerekli talimatları Genelkurmay'a yaptığımız toplantılarda bizzat tarafımdan verilmiştir.

-Bizim hakkımız aynı zamanda milletimize karşı görevimizdir.

-Eş zamanlı olarak ülkelere dış işleri bakanlığımızca bilgi verilmiştir. NATO olağanüstü toplantı gerçekleştirmiştir.

-Cumhurbaşkanı ve ben tüm liderlere gereken açıklamaları da yaptık.

-Rusya bizim dostumuzdur. Son on yılda ilişkilere en büyük hasasiyeti göstermiş olduğumuz ülkedir. Rusya ile iletişim kanallarını feda edemeyiz.

-Türkiye'nin hava sahasına sahip çıkması en tabi hakkıdır. Olay bundan ibarettir.

-Biz Suriye'deki bütün yabancı savaşçılara karşıyız. Tümünün Suriye topraklarını terk etmesini istiyoruz.

MUHALEFETİN AÇIKLAMALARI

-Bu kritik günde dahi hükümütimizle omuz omuza durmak yerine Ortadoğu politikasını eleştirmek hiçbir muhalefet partisine yakışmaz. 

-Bugün sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı gibi hükümetin Suriye politikasını eleştirmek bu günde doğru bir yaklaşım değildir. 78 milyon aynı his ve düşüncelerde TSK'nın tutumundan memnun olmuş, gurur duymuştur.

-Ya sınırların korunması için hükümetle birlikte hareket edin yada gölge etmeyin. Gidin kendi kurultay oyunlarınızla oynayın.

-Gelin hep birlikte birlikte olalım ya da gidin kendi kurultayınızda top çevirin.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler