Davutoğlu'ndan Demirtaş'a: Rezalet, tam bir ihanet

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, KOSGEB 4'üncü KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni'ne katıldı. Burada hitap eden Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Moskova ziyaretini eleştirerek "TBMM üyesi olan HDP eş başkanının Rusya'da 'Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi yanlıştı' demesi tam bir rezalet ve tam bir ihanettir" dedi.

Yayınlanma: 24.12.2015 - 13:25
Abone Ol google-news

ATO Congresium'da gerçekleştirilen KOSGEB 4'üncü KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni'nde konuşan Davutoğlu, Salı günü gerçekleştirilen AKP grup toplantısında terör operasyonlarından zarar gören KOBİ'ler ve esnaf için atılacak adımları açıkladığını hatırlattı.

Başbakan Davutoğlu, "Terör örgütü ülkemizin çevresinde yaşanan olaylara müdahil olmasını engellemek isteyen odakların maşalığını üstlenerek yeniden terör olaylarını başlattı. Türkiye'yi terörle meşgul ederek Ortadoğu'da daha rahat at koşturmak isteyen çevreler Türkiye'ye karşı olan her odağın taşeronluğuna dünden razı olan terör örgütünü sahaya sürdüler. Hangi ülkelerle ne tür hesapları içinde olduklarını yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

"ELİ KANLI ÇETELER VATANDAŞLARIMIZIN HAYAT ALANLARINI TALAN EDİYOR"

Terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bölge halkının yaşamını zorlaştırdığını dile getiren Davutoğlu, "Bu eli kanlı çeteler bölge halkının sözde hakkını hukukunu koruduğunu iddia ediyor. Oysa vatandaşlarımızın hem huzurunu hem malını mülkünü hem hayat alanlarını talan ediyorlar. Okullarını ateşe veriyorlar. Okula gidemeyen gençleri kendilerine katabilecekleri potansiyel çete elemanı gibi görüp geleceklerini karartıyorlar. Camileri ve ortak tarih mirasımızı teşkil eden birçok yapıyı tahrip edip ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Bölgedeki vatandaşlarımızın dükkanlarını yakıyorlar, yıkıyorlar. Biz yeni iş yeri açılsın daha çok vatandaşımıza iş imkanı sağlansın diye uğraşırken onlar yapılanları yerle bir etme çabası içine giriyor" ifadelerini kullandı.

"HENDEKLERİ AÇANLAR VE SAVUNANLAR KAZDIKLARI HENDEKLERİN İÇİNE KENDİLERİ DÜŞECEK"

Hendekleri açanların ve savunanların kazdıkları hendeklerin içine kendilerinin düşeceğini belirten Davutoğlu, "Bunların hepsi nafile çabalar. Kardeşliğimizin önüne barikat kurup hendekler açmaya çalışanlar hiçbir zaman muvaffak olamayacaklar. Bu hendekleri açanlar ve savunanlar bilsinler ki kazdıkları hendeklerin içine kendileri düşecekler. Biz sağlam köklere sahip bir milletiz. Birlik ve kardeşliğimizi bozacak girişimlere asla ve asla izin vermedik, izin vermeyeceğiz. Terörün vatandaşlarımızı mağdur etmemesi için gerekli tüm önlemleri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz" dedi.

"TERÖRDEN ETKİLENEN ESNAFIMIZ İÇİN EK ADIMLAR ATACAĞIZ"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terörden etkilenen bölge halkı ve esnafın mağduriyetlerinin giderilmesi için ek adımlar atılacağını söyleyen Davutoğlu, "Bir yandan vatandaşlarımızı huzur ve emniyete kavuşturmak için yoğun şekilde terörle mücadele ederken diğer yandan da terörden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olmaya, yaralarını sarmaya devam edeceğiz. Terörden ve bu baskılardan doğrudan etkilenen esnafımıza, KOBİ'lerimize özellikle vergi ve primlerinin ödemeleriyle ilgili ertelemeler yaptık ama aynı zamanda ciddi bir destek de orada ekonomik hayatın canlanması için de ek adımlar atacağız. Milletimizi, ülkemizi bu terör belasından kurtaracak, en kısa zamanda huzur ve güvene kavuşturacağız" açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE'NİN İTİBARINI YURT DIŞINDA DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Moskova ziyaretini kötü bir örnek olarak niteleyen Davutoğlu, Türkiye'nin itibarının yurt dışında düşürülmeye çalışıldığını savundu. Davutoğlu, "Tam da şu günlerde kötü bir örnek var. Hep beraber ibretle izliyoruz. Genç kardeşlerimizi direniş ya da başkaldırı adı altında terör çetelerinin içerisine çekmeye çalışanlar yeterli desteği görmeyince yurt dışında kapı kapı dolaşıp bizi şikayet ediyorlar. Biz yurt dışında bu ülkeyi en iyi şekilde tanıtmaya çaba sarf ederken iş adamlarımız yurt dışında çok güzel örnekler oluşturmaya çalışırken kimileri de yurt dışına gidip Türkiye'nin itibarını yurt dışında düşürmeye çalışıyor. Türkiye kiminle kriz yaşıyorsa bakıyorsunuz onlar orada beliriyorlar. Sanki bu ülkede yaşamıyorlar. Sanki bu ülkenin parlamentosunda yer almıyorlar. Bu millete zıt ne varsa onu yapmaya özel bir çaba gösteriyorlar" diye konuştu.

"'TÜRKİYE'NİN RUS UÇAĞINI DÜŞÜRMESİ YANLIŞTI' DEMESİ TAM BİR REZALET VE İHANETTİR"

Türkiye ve Rusya arasında 24 Kasım günü Rus uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan uçak krizine ilişkin konuşan Davutoğlu, "Hava ve kara sınırlarımızı kim ihlal ederse ona karşı tedbir almak bizim en doğal hakkımız ve görevimiz. Biz onu yaptık. TSK, Rus savaş uçakları karşısında hava sahamızı korumuşsa Türkiye'nin onurunu TBMM'nin de onurunu korumuştur. 78 milyonun onurunu korumuştur. Durum bu kadar netken TBMM üyesi olan HDP eş başkanının Rusya'da 'Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi yanlıştı' demesi tam bir rezalet ve tam bir ihanettir. Böyle bir süreçte Rus uçakları masum Türkmenleri, masum Arapları, masum Kürtleri bombalarken koşa koşa Rusya'ya gidip destek bildirmek açık bir şekilde bu millete ihanet etmektir. Bu açık bir aymazlıktır, Şimdi özellikle bu partiye oy vermiş vatandaşlarımızın gür seslerini duymak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"MOSKOVA'DA TÜRKİYE'Yİ ELEŞTİRMEK İNSANLIĞA İHANETTİR"

Demirtaş'ın Moskova ziyaretini ülkeye ve insanlığa ihanet olarak değerlendiren Davutoğlu, "Nasıl Kobani'de Kürt kardeşlerimiz katledildiğinde bütün millet olarak Kürt kardeşlerimize sahip çıkmışsak Bayırbucak Türkmenleri için de Rusya'nın zulmüne karşı sesimizi yükseltmek bizim asli görevimizdir. Kobani'de bu olaylar yaşandığında bütün Türkiye'ye dayanışma çağrısında bulunduktan sonra şimdi Rus uçakları oralarda masumları katlederken Moskova'da onlarla yan yana gelip Türkiye'yi eleştirmek sadece bu ülkeye ihanet değil insanlığa da ihanettir" dedi.

"BUNLARI MUHALEFET LİDERLERİYLE BULUŞTUĞUMDA ONLARA ZİKREDECEĞİM"

Bir Rus kanalında yer alan röportajındaki iddiaları üzerinden CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'i isim vermeden eleştiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir başka muhalefet partisinin CHP'nin bir milletvekili 'Eğer Türkiye, İran'la bir çatışma yaşarsa İran'ın safında yer alırım' deme cüretini gösterebilmiştir. Bununla da yetinmeyerek Türkiye'nin DEAŞ'a sarin gazı gönderdiği iftirasında bulunmuştur. Bunları inşallah önümüzdeki günlerde muhalefet liderleriyle buluştuğumda onlara zikredeceğim. Ülke içinde her türlü ihtilafı yapalım. Kendi aramızda her türlü tartışmayı yapalım. Ve diyeceğim ki bu tartışmaları burada seviyeli şekilde yaparken yurt dışında hep beraber bu ülkenin itibarını koruyalım. Hangi ülke olursa olsun ne demektir ki Türkiye o ülkeyle çatışmaya girerse ben o ülkenin yanında yer alırım? Bu İstiklal Harbi'nde işgalcilerle iş birliği yapanların psikolojisinden farklı değildir"

"BİZİM KİMSENİN MİLLETVEKİLİNİN YEDİRİLMESİ GİBİ BİR DERDİMİZ YOK"

Erdem hakkında partisi tarafından herhangi bir işlemde bulunulmadığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimini de eleştiren Davutoğlu, şöyle konuştu: "Her zaman cumhuriyeti kuran parti olarak övünen CHP'nin dönüp bir muhasebe yapması lazım. Maalesef CHP genel başkanı ve yönetimi açıkça bu ifadeleri kullanarak hainlik eden iftira ederek Türkiye'nin itibarını karalayan bu sözler karşısında yeterli tepkiyi göstermediler. Aksine 'Biz bu milletvekilini yedirtmeyiz' dedi Sayın Kılıçdaroğlu. Bizim kimsenin milletvekilinin yedirilmesi gibi bir derdimiz yok. Milletvekiliniz hayırlı uğurlu olsun size. Böyle milletvekili de size yakışır. Bizim kimsenin milletvekiliyle derdimiz yok ama bizim derdimiz Türkiye bir ateş çemberinin ortasında giderken Türkiye ile ne kadar problemli başkent varsa oralara selam gönderen selam çakan dış mihraklarla irtibatlı kişilerledir bizim mücadelemiz. Bu mücadele sürer. Bu mücadelede de tek bir adım geriye atmayız"

"ESAD 500 BİNE YAKIN İNSAN KATLETTİ DE ONUN İÇİN BOZULDU"

Suriye ile bir dönem iyi olan ilişkilerin neden bozulduğunu açıklayan Davutoğlu, "Bu sözlere karşı bir işlemde bulunmadılar. Demek ki onlar da aynı fikirdeler. Böyle bir muhalefet anlayışı olabilir mi? Kendi ülkesini, milletini suçlayan bir milletvekili nasıl olabilir? Suriye ile iyi ilişkiler sürdürdüğümüzde bizi eleştirenler, halkını katletmesi üzerine ilişkimizi kesince Suriye diye bir devletin varlığını hatırlayıp doğrudan Esad'a koştular. Hep sorarlar neden ilişkiniz eskiden iyiydi de daha sonra bozuldu? Çok açık. Esad 500 bine yakın insan katletti de onun için bozuldu. Siz görmeseniz de 5-6 milyon insanı ülkesinden sürdü de onun için bozuldu. Ama bakarsınız bizim ilişkilerimizin iyi olduğu dönemde o ülkeyle ilgili bizi eleştirenler şimdi halkını katletmesine rağmen o ülkenin başkentinde boy gösterebiliyorlar" ifadelerini kullandı.

"CHP MISIR VE SURİYE'YE KOŞMUŞTU, ŞİMDİ DE HDP RUSYA'YA KOŞUYOR"

Boş çabalarla Türkiye'nin uluslararası alandaki itibarının zedelenmeyeceğini söyleyen Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Mısır'la iyi ilişkiler sürdürdüğümüzde Mısır'ı hatırlamayanlar askeri darbeye karşı çıkıp Sisi rejimine karşı çıktığımızda koşa koşa Mısır'a gidip Sisi'yle görüştüler. CHP, Mısır ve Suriye'ye koşmuştu. Şimdi de HDP, Rusya'ya koşuyor. Onlar istediği yere koşsunlar. Biz milletin bağrına 1 Kasım'da koştuk. En yüksek oy desteğiyle milletin huzuruna çıktık. Bizim ak dediğimize, kara demenize alıştık da bari bu ülkenin, milletin itibarına biraz saygılı olun. Bizi eleştirmenize razıyız da başka ülkelere, başkentlere gidip ülkenizi şikayet etmeyin. Bir ulusal çıkar anlayışınız, milli gurur anlayışınız olsun. Bu boş bir çabadır. Türkiye'nin uluslararası alandaki itibarı böyle hezeyanlarla zedelenmez"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler