Demirtaş: Görüşmemek için bahane arıyorlardı

HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş, iptal olan Davutoğlu görüşmesi hakkında konuştu.

Yayınlanma: 27.12.2015 - 18:05
Abone Ol google-news

DTK sonuç bildirisinin okunmasının ardından, DTK'yı oluşturan siyasi parti temsilcileri de birer konuşma yaptı. İlk konuşmayı yapan HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş, okunan deklarasyonun herkese hayırlı olması diledi.

Demirtaş, "Yoğun bir mücadele, emek, tartışma sonucunda ortaya çıkmış, Türkiye ve Ortadoğu'da demokrasi adına çözüm herkes için önemli bir çerçeve sunan bir demokrasi manifestosu, bir yol haritası olarak tanımlayabileceğimiz bu deklarasyonu HDP olarak yürekten destekliyoruz" dedi.

HDP'nin bütün gücüyle bu deklarasyonda ifade edilen çerçevenin Türkiye'de hakim bir yönetim biçimi haline gelmesi için elinden geleni yapacaktır, mücadelenin içinde olacağını belirten Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Umut ediyorum ki bu deklarasyonun muhatapları, bu deklarasyonu yayınlayanlarla aynı ciddiyetle deklarasyona yaklaşacaklardır. Eleştiriye ve öneriye açık bu deklarasyon, çatışmaların sonlanması, mevzunun hendek ve barikat olmadığı, demokrasi sorunu olduğu noktasında tartışmaları ve mücadeleyi siyasi bir zemine çekme konusunda çok önemli bir fırsat sunuyor. İnşallah muhataplarımız bu ciddi deklarasyonu serinkanlılıkla dinleyip, okuyup aslında öz yönetimin, özerkliğin hepimiz açısından, birlikte yaşam açısından çok önemli bir fırsat sunduğunu göreceklerdir. Siyaset küskünlükler, kaprisler üzerinden yapılmaz. Ne olursa olsun konuşabilmektir siyaset. Biz HDP olarak bu noktadayız. DTK'nın deklarasyonda ifade edilen mücadele anlayışı ve öz yönetim çerçevesine bağlı kalarak bir siyasi mücadeleyi yürüteceğimizi belirtiyoruz."

Demirtaş'tan sonra HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile DTK bileşenleri siyasi partilerin eş genel başkanları da birer kısa konuşma yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler