Böke'den 'nefret suçu işleyen' gazeteye sert yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Selin Sayek Böke'den Bugün gazetesinin hakkında yaptığı habere yanıt geldi: Benim ailem, kökenim ortada. Bununla ilgili ne bir şey gizledim, ne de korktum. Aslında benim bundan utanacağımı düşünerek bu nefret suçunu işleyenler utansın.

Yayınlanma: 10.02.2016 - 16:19
Abone Ol google-news

Böke, partisinin MYK toplantısı sonrasında yaptığı basın toplantısında kendisi ve ailesine yönelik yayınlara ilişkin cevap verdi. CHP Sözcüsü, "Benim ailem yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan herkes kadar buralı. Herkes kadar buralarada yaşayan bir aileyiz. Ben bunun bir parçası olmaktan mutluyum.

Ailemin bir tarafı Hristiyan, diğer tarafı Müslüman. Bende 44 yıllık hayatımı herkes kadar bu ülkenin çocuğuyum. Bu nefret suçunu işleyenlere inatla bu ülkede yaşamaya devam edeceğim." diye konuştu.

ERDOĞAN'A CEVAP VERDİ

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Selin Sayek Böke, gündemdeki konuları değerlendirdikten sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

Böke, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20. Muhtarlar Toplantısı’nda yaptığı konuşmadaki, “Bakınız dünya yanıyor, Türkiye kavruluyor. Ana muhalefetin en önemli sorunu; fotoğrafı kimin indirdiği… Zaten o fotoğrafın sahibi sizin bu durumunuzu görmüş olsa sizi orada bir saniye tutmaz. 50 günde fotoğrafı kimin indirdiği meselesini çözemeyenlerden ülkenin sorunlarının çözümüne katkı sağlamasını beklemek elbette hayalcilik olur.” ifadelerine karşılık verdi.

Soruyu yönelten gazeteciye CHP Sözcüsü Böke şu cevabı verdi:

“Öncelikle çok naziksiniz. Çünkü Atatürk’ün portresinin indirmesi üzerinden cumhurbaşkanının cümle kurduğunu söylediniz. Ama ben o cümlenin öyle kurulmadığını buradan anımsatayım; ‘O kişinin fotoğrafı’ dendi. CHP hukuka inanan, Türkiye’nin bir hukuk devleti olması mücadelesi veren bir partidir. Biz Türkiye için kurduğumuz her hayalin ilk adımını da kendi partimizde atıyoruz. Kendi hukuk çerçevemiz içerisinde herhangi bir sorunun küçük veya büyük çözümü için hangi adım atılması gerekiyorsa, kaç gün gerekiyorsa, bunlara süre sınırı koymadan sorunun çözümüne yönelik hukuki adımların atılmasını önceliyoruz. Bunun sayın Cumhurbaşkanı tarafından anlaşılamamış olmasına şaşırmadığımı ifade ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terör operasyonlarının ana muhalefet partisi ve bir başka partiyi rahatsız ettiği şeklindeki sözlerine de Böke, “Bu terör son bulmalı. Son verme yetkisi olan da iktidardır." cevabını verdi.

CHP Parti Sözcüsü Böke, Cizre’de bir binanın bodrumundaki durumla ilgili soru üzerine, “Partimizin her konuda olduğu gibi iktidara açık bir çağrısı vardır. Bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması, sorunun çözümü için ilk yapılması gereken adımdır. Gerçek durum ne ise bu durumun ortaya konması ve bu kadar farklı bilginin olduğu yerde de netliğin ortaya çıkartılması talebimizi bir kaz daha yapıyorum.” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler