Erdoğan'dan Avrupa'ya 'kapıları açarız' tehdidi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'daki bir haber sitesinin sızdırdığı AB ile görüşme tutanaklarını kabul etti. Tutanaktaki sözlerini yineleyen Erdoğan, Avrupa'yı 'kapıları açmakla' tehdit etti.

Yayınlanma: 11.02.2016 - 11:41
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGİK Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın ilk açıklaması, Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine düzenlenen saldırıya ilişkindi. AKP'li grupların onlarca kişiyle Hürriyet gazetesine düzenlediği saldırıyı, "arbede" diye niteleyen Erdoğan, gösterilen tepki için de "dünyayı ayağa kaldırdılar" ifadelerini kullandı.

"Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine saldırılar oldu. Geçmişte bir gazetenin camlarının kırılması karşısında dünyayı ayağa kaldıranların bugün sergileyecekleri tavrı merak ediyorum" diyen Erdoğan, "Yayınını beğenmedikleri için gazeteleri terör örgütünün hedefine koyanların tavrını da dikkatle izleyeceğim" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'DAN ABD'YE MESAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz" diyen ABD'ye de seslendi. "Hani bu dünyada terörle mücadele vardı. PYD'yi PKK'dan ayrı görmeyecek kadar malesef gözleri kapalı olanları görüyoruz" diyen Erdoğan, "Kalkıp, kendi uluslararası güvenlik elemanına Kobani'de plaket veriyorlar. Bu belgeyle ortada. Buna rağmen hala PYD'yi YPG'yi terör örgütü değil diye değerlendiriyorlar. Türkiye'ye uluslararası yükümlülüklerini hatırlatmak açık söylüyorum iki yüzlülüktür. Yükümlülüklerini hatırlaması gereken varsa Birleşmiş Milletlerdir" şeklinde konuştu.

SIZDIRILAN TUTANAKLARI KABUL EDİP, AB'Yİ TEHDİT ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mülteci krizi ile ilgili AB yetkilileri Jean Claude Juncker ve Donald Tusk ile yaptığı görüşmenin ortaya çıkan tutanakları hakkında da konuştu. Sızan tutanakları kabul eden Erdoğan, "Tutanaklar bizim için utanç değil, ibra belgesidir" dedi. "Orada ülkemizin ve mültecilerin haklarını savunduk. Ortada gizli saklı bir durum yok" diyen Erdoğan, "'Kusura bakmayın kapıları açarız hadi hayırlı yolcular deriz', biz bunu söyledik" diyerek Avrupa Birliği'ni bir kez daha tehdit etti.

İŞTE SIZDIRILAN TUTANAKLAR: 3 MİLYAR AVRO İSE HİÇ KONUŞMAYALIM

Erdoğan şunları söyledi:

Tutanakları okuyanlarınız olmuştur. Orada ne yapmışız biz... Ülkemizin ve Suriyeli mültecilerin haklarını savunmuşuz. AB'den sözlerini yerine getirmesini, Türkiye'ye karşı samimi davranmasını istemişiz. Tutanaklar bizim için utanç değil, ibra belgesidir.

DANİMARKALI POLİSİN FOTOĞRAFI 'PR' ÇALIŞMASIYDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında geçtiğimiz aylarda basına yansıyan, küçük mülteci kızla oyun oynayan Danimarkalı polise de değindi. Söz konusu fotoğrafın 'PR çalışması' olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bugün Avrupa'da sınırların tel örgülerle kapatılmasından mültecilerin eşyalarına el konulmasına kadar bir çok utanç verici görüntü yaşanıyor. Suriyeli küçük bir kız çocuğuyla güya oyun oynuyormuş gibi PR çalışması yapanlar mültecilerin ziynet eşyalarına göz dikiyorlar. Mülteciler ya asimile edilmesi ya da sınır dışına atılması gereken insanlar olarak görülüyor" dedi.

SEN NE İŞE YARARSIN BM? ALNIMIZDA ENAYİ YAZMIYOR"

Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu göç akımının en büyük sebebi Rusya ve Esed rejiminin başlattığı sivil halkı hedef alan saldırılarıdır. BM'nin saldırıyı yapanlara karşı tedbir almak yerine ülkemize çağrıda bulunması samimiyetsizliktir. Neymiş, kapınızı açın, onları alın. Sen ne işe yarıyorsun Birleşmiş Milletler, senin görevin ne? Bu mülteciler için sen ne kadar destek verdin? Ayıptır ayıp. Bu BM teşkilatı bu iş için kurulmadı. Dünyadaki diğer ülkelerinin kabul ettiği mülteci sayısı ne kadar? Bizim anlımızda enayi yazmıyor. Biz bir yere kadar, sabır sabır, ondan sonra gereği neyse onu yaparız. Herhalde otobüsler, uçaklar boşuna durmuyor. Bu nasihatı verenler BM'nin diğer ülkelere biraz nasihat versinler de o mültecileri başka ülkelere gönderelim.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler