Demirtaş: CHP ucuz tuzağı iyi hesaplamalı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin dokunulmazlık teklifini destekleyeceğini açıklayan CHP'ye tepki gösterdi.

Yayınlanma: 15.04.2016 - 11:34
Abone Ol google-news
Partisinin MYK toplantısı öncesinde "dokunulmazlıkların kaldırılması" konusunda CHP'nin tavrına ilişkin açıklamalarda bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ana muhalefet partisinin bu basit ve ucuz tuzağı iyi hesap etmesi gerekir. Açık bir şekilde Anayasa'ya aykırı bir teklifin sorgusuz sualsiz destekleneceğini açıklamaları şaşırtıcıdır" dedi.
 
HDP Merkez Yürütme Kurulu, Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Demirtaş, toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
 
“VERİLMEYECEK BİR HESABIMIZ YOK”
 
Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: 
 
"Partilerin kendi takdiridir. Kendileri bilirler. Fakat bariz bir siyasi öç alma girişiminin bu kadar iştahla desteklenmesi çok büyük bir hatadır. Bizim de dokunulmazlıkların sınırlaması ve kaldırılması konusunda bir teklifimiz var; hem evrensel hukuka uygun hem de Avrupa'daki demokratik ülkelerin referansıyla oluşturulmuş bir tekliftir.
 
"Gerçekten 'dokunulmazlıkların kaldırılması' konusunda samimilerse buyursunlar HDP'nin teklifini desteklesinler, biz de evet diyelim. Dört parti hep birlikte dokunulmazlıkları sınırlayalım. Ama görünen o ki AKP'nin derdi, HDP'li milletvekillerini kendilerine bağlı ve bağımlı hamle gelmiş kendilerinden talimat alan yargının kucağına atmaktır. Ana muhalefet partisinin bu basit ve ucuz tuzağı iyi hesap etmesi gerekir. Açık bir şekilde Anayasa'ya aykırı bir teklifin sorgusuz sualsiz destekleneceğini açıklamaları şaşırtıcıdır. Takdir kendilerinindir; bizim Allah'tan başka kimseden korkumuz yok, verilmeyecek bir hesabımız yoktur. Soyguncular, talancılar milletin parasını çalanlar, evlerinde para bile dolduracak yer bulamayanların dokunulmazlığı olacak, bizim fikirlerimizden dolayı dokunulmazlıklarımız kaldırılacaksa bu bizim şeref madalyamız olur."

 

‘DİK DURACAĞIZ’
 
Demirtaş, "HDP'nin hamlesi ne olacak?" ve "Sinne-i millet olacak mı?" sorularına ise "3 parti birleşip Anayasa'yı değiştirme kararı aldıktan sonra bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Yapacağımız tek şey, bu gerici siyasi intikam için parlamentoda Anayasa değişikliğini göze alan anlayışa karşı dik durmadır" yanıtını verdi.
 
Demirtaş'ın bu önemli açıklamalarının ardından toplantıya geçildi. Toplantının ana gündemi ise "dokunulmazlıkların kaldırılması"... Toplantı sonrasında bir açıklama yapılması bekleniyor.
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler