AKP'de toplu istifa depremi

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde, 1000 kişi toplu olarak AKP'den istifa etti.

Yayınlanma: 28.03.2014 - 10:24
Abone Ol google-news

Gölbaşı'nda AKP üyesi bin kişi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Melih Gökçek'in sözlerine tepki gösterek istifa etme kararı aldı. Bu bin kişi arasından yaklaşık 100'ü, bu sabah MHP Belediye Meclis üyesi adayı olan Ramazan Şimşek'in açtığı seçim bürosunda toplandı. AKP'den istifa ettiklerine dair dilekçeyi elleriyle havaya kaldırdıktan sonra tek tek, Cemal Likala'ya teslim etti. Likala, ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün siyasi hayatımıza dair önemli bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Son dönemde şahit olduğumuz acı gerçekler, bundan sonra AKP'de siyaset yapma imkanımızın kalmadığını bizlere gösteriyor. Kaderimizi ellerine emanet ettiğimiz yöneticilerimizin, yakınlarındaki bu yolsuzlukları ve hırsızlıkları yargı önünde aklamaya gayret göstermektense, gerilim politikasıyla halk içinde huzursuzluğa neden olmalarını görmezden gelemeyiz. Dün birlikte yürüdükleri, samimi bir bağ geliştirerek referans kabul ettikleri arkadaşlarına, bugün gelip te 'Terörist' diyecek kadar değişebilenlerin, yarınlarda da bugünkü yol arkadaşları için neler söyleyebilecekleri ortadadır. Kişisel hak ve özgürlüklerimizin giderek sınırlandığı, ortak yaşam alanlarımızın giderek daraldığı, toplumun hızla sevgisizleştirilmeye çalışıldığı bir ortamda , sırf birileri milyar dolarına milyar katsın diye. Sırf birileri enaniyetlerine güç katsın diye bu vebale ortak olmayacağız. Doğrunun her zaman yanında olacağımızdan, yanlışa da her zaman 'dur' diyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Vereceğimiz her oyun vebali bir yana, bu saatten sonra kendisini aklamayanlarla AK Parti tabelası altında birlikte yol yüremek bizim için zuldür. Bu nedenlerle AK Parti üyeliğinden isitfa ettiğimizi tüm kamuoyuna beyan ederiz."

Gazetecilerin, AK Parti'den kaç kişinin istifa ettiğine yönelik sorusu üzerine Cemal Likala, "Yaklaşık bin kişi istifa ediyoruz. Dilekçelerimizi burada, dosya halindedir. İadeli taahhütlü olarak ilgili yerlere göndereceğiz" dedi.

Basın açıklaması yapan Likala , "Gölbaşı'nda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ramazan Şimşek'in adını ağzına alıp, 'Biz o çocuğu hiç sevmemiştik' lafı çok ağrıma gitti. Şunu belirtelim; Biz de Melih Gökçek'i hiç sevmedik. Bizim Gölbaşı'nda siyasi arkadaşlarımız var. Belediye Başkanlarıyla hiçbir problemlerimiz yok. Adaylarla problemimiz yok. Dışarıdan birisi gelipte ben Gölbaşılı birini sevmedim demesi bizim çok ağırımıza gitmiştir" dedi.

AKP'den istifa eden yaklaşık bin kişi, hazırladıkları dilekçeleri Gölbaşı Postanesi'ne giderek, İlçe Başkanılğı'na gönderilmek üzere iadeli taahhütlü olarak postaladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler