MHP'nin Gaziantep raporu

Gaziantep’e giden MHP’li heyetin bölgede edindiği izlenimler yürekleri dağladı.

Yayınlanma: 23.08.2016 - 20:41
Abone Ol google-news

Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın başkanlığında Gaziantep’e giden MHP’li heyetin bölgede edindiği izlenimler yürek burktu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın izlenimlerini şöyle paylaştı:

“Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde yaralı yakınları ile görüştük. Hastanede iki ağır yaralı vardı. Birisinin elleri kınalıydı. Henüz yeni yakılı olduğu belliydi. Üzerinden çok zaman geçmemişti. Çok üzücü bir görüntüydü gerçekten. Bir de 5-6 yaşlarında ağır yaralı bir çocuk vardı. Annesi başında bekliyordu. Diğer oğlunu da saldırıda kaybetmişti. ‘Belki bu çocuğum kurtulur diye, diğer oğlumun cenazesine gidemedim’ diyordu. Siirt’ten göç etmiş bu aile. Anne, ‘Terörden kaçtık, savaştan kaçtık, buraya yerleştik, terör bizi yine burada buldu’ diye isyan ediyor.”

Gaziantep’in, kültürel birliktelik anlamında Türkiye’nin en önemli illerinden biri olduğuna dikkat çeken Yalçın, “bölgede gerginlikler olduğuna” dikkat çekerek, “Tedbir almak gerekiyor. Daha önceki Gaziantep’te yapılan iki terör saldırısının da ağustos ayına gelmesi de ilginç. Ağustos Gaziantep’in terör ayı durumuna geldi” dedi.

Saldırıya ilişkin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “failin bir çocuk olduğunu” açıkladığını ifade eden Yalçın, şunları kaydetti: “Vali, kesin konuşmuyor. Bütün delillerin toplandıktan sonra ve DNA’ların incelenmesinin ardından net bilgilere ulaşılacağını kaydediyor. Bir iddianın motosikletli birinin düğüne gelerek bombayı patlattığı, diğer bir iddia ise arabadan inen birinin eylemi gerçekleştirdiği yönünde.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler