Yüksekdağ: Kadınlar ‘Hayır’ diyecek

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ tutuklu bulunduğu cezaevinden kadınlara mesaj gönderdi. Yüksekdağ, "Kadınlar ‘Hayır’ diyerek kendi kaderini tayin edecek" dedi.

Yayınlanma: 13.01.2017 - 17:50
Abone Ol google-news


HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklu bulunduğu Kandıra T Tipi Cezaevi’nden HDP Kadın Meclisleri’ne mesaj gönderdi.

Kadınlara referandumda hayır deme çağrısı yapan Yüksekdağ, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Sizler dışarıdaki hapishaneyi özgürleştirmek için canla başla çalışırken bizler içerideki hapishaneye cebimizde getirdiğimiz özgürlük tohumlarını ekiyoruz. Kadın iradesi, şiddet ve dikta dayatması karşısında ön açan ve sadece kadın kitlelerine değil tüm muhalefete nefes aldıran bir rol oynadı. Evden Saray’a kadar milyonlarca kadının kaderi geleceği tek adamların elinde toplanıyor.

Bu kaderin kurbanı olmayacak kadınlar. ‘Hayır’ diyerek kadınlar kendi kaderini tayin edecek.  Kadınız, farklıyız, renkliyiz… Ve her sorunu çözebiliriz. Düğümlenmiş erkek siyasetin tıkadığı, bağladığı her yolu açabiliriz.. İddialı kadınlar genellikle erkek siyaset tarafından ‘çok olmakla’, ‘çok ileri gitmekle’ suçlanır bilirsiniz. Şimdi inadına ‘çok olma’ zamanıdır. Biz kadınlar tekçiliğe baş eğmiyoruz, çok oluyoruz. ”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler