Rus savaş uçağının Türk askerlerini vurmasına ilişkin hükümetten ilk açıklama

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya'nın Suriye'de Türk askerlerini vurması hakkında konuştu.

Yayınlanma: 09.02.2017 - 21:29
Abone Ol google-news


ANKA'da yer alan habere göre, Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Rus Devlet Başkanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamalarda Rus uçağının askerlerimizi yanlışlıkla vurduğu resmi olarak açıklanmıştır” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı, “Ben de hata sonucu olduğuna inandığım El Bab’da bir yanlışlıkla bombalama sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Yapılan açıklamalara işaret eden Ekonomi Bakanı, “Rus Devlet Başkanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamalarda Rus uçağının askerlerimizi yanlışlıkla vurduğu resmi olarak açıklanmıştır” dedi.

Genel Kurul Salonu'ndan gelen itirazlar üzerine Bakan Zeybekci, "Resmi olarak yapılan açıklama bu. Bunu burada siz dersiniz ki böyle değildir, ben derim ki resmi açıklama bu, sabaha kadar konuşuruz ama hepimizi üzen bir vakadır. Savaş alanlarında böyle hataların olması tabii ki zayıfta olsa ihtimal dahilindedir” diye konuştu.

TSK: Rus uçağı El Bab'da kazaen vurdu; 3 şehit, 11 yaralı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler