HDP Eş Genel Başkan adayını belirledi

HDP’de vekilliği ve parti üyeliği düşürülen Figen Yüksekdağ’ın yerine eş genel başkanlığa Serpil Kemalbay’ın getirilmesi kararlaştırıldı.

Yayınlanma: 19.05.2017 - 18:05
Abone Ol google-news

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkan adayı MYK üyesi Serpil Kemalbay oldu. HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliği ve parti üyeliğinin düşürülmesinin ardından olağanüstü kongre zorunluluğu doğdu. Bu süreçte Yüksekdağ’ın yerine de vekaleten HDP MYK üyesi Çalışma Yaşamı ve Emekten Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay atandı.

Gazete Duvar'ın haberine göre, HDP Kadın Meclisi’nin yeni eş genel başkan adayını belirlemek için bir dizi toplantı yaptı, önerileri değerlendirdi.Toplantılarda HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, SYKP Eş Başkanı Tülay Hamitoğlu ve HDP MYK üyesi Serpil Kemalbay’ın isimleri geçti. En son yapılan toplantıda Serpil Kemalbay yeni eş başkan adayı olarak belirlendi.

Kemalbay, 20 Mayıs’ta Dünya Ticaret Merekzi’nde yapılacak Olağanüstü Kongre’de tek eş başkan adayı olacak. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş görevine devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler