BBP'den İstanbul Valiliği'ne LGBTİ dilekçesi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Eyüp İlçe Başkanı Ali Mazhar Kır ve beraberindeki partililer, İstanbul Valiliği'ne dilekçe vererek LGBTİ onur haftası nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün LGBTİ bayrağı renklerinde ışıklandırılması ve Beşiktaş Belediyesi binasına LGBTİ bayrağı asılmasının araştırılmasını talep etti.

Yayınlanma: 20.06.2017 - 17:33
Abone Ol google-news

Grup dilekçesinde, LGBTİ Onur Haftası nedeniyle, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki ışıklandırmaların LGBTİ bayrağı renklerine büründüğünü belirterek uygulamanın sonlandırılmasını ve  Beşiktaş Belediyesi'nin belediye binasına LGBTİ bayrağı astığını kaydederek bunun kaldırılmasını istedi. Valilik çıkışında açıklama yapan BBP Eyüp İlçe Başkanı Ali Mazhar Kır, "LGBTİ adıyla örgütlenmiş topluluğun, sözde haftası nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprümüzün üzerinde bulunan aydınlatma sistemi LGBTİ'nin sözde bayrağının renkleriyle donatılmış. Bu hususta valiliğimizin söz konusu uygulamanın hangi idari makamın oluruyla yapıldığını araştırılmasını istiyoruz. Toplumsal değerlerimiz açısından ahlaksız olarak gördüğümüz bu topluluğun sözde renkleriyle; bu milletin değerleri için üzerinde şehit olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gibi kamusal bir alanda ahlaksızlığı meşrulaştıracak bu uygulamayı yapanların bir an önce tespit edilmesini istiyoruz. Bu vahim yanlışı yapanlardan hesap sorularak, sorumlu idarenin en üst makamının bu konudan dolayı kamuoyundan özür dilemesini istiyoruz" dedi.

"NASIL BÖYLE BİR KARAR ALDIĞINI ANLAYAMIYORUM" 

Kır, "Müslüman Türk toplumunun değerlerini yavaş yavaş yok etme niyeti taşıyanların ekmeğine yağ sürecek olan bu ve benzeri kabul edilemez yanlışlıkların tekrar edilmemesi hususunda ilgili makamların uyarılmasını konu alan dilekçemizi valiliğimize teslim ettik. Çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize kötü örnek olan bu ahlaksız yapıyı, belediye binasına bayrağını asarak destekleyenler yarın kendi çocuklarını o derneğin üyesi olarak gördüklerinde şaşırmamaları gerekiyor. Beşiktaş Belediyesi sözde onursal haftaları nedeniyle bayraklarını belediye binası önüne asmıştır. Böyle bir ahlaksızlığı bir belediye başkanının nasıl desteklediğini, nasıl böyle bir karar aldığını anlayamıyorum, anlamakta istemiyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler