CHP’yi yine yok saydılar

TBMM Başkanlığı’nın hazırladığı darbe gecesi Meclis’te yaşananların yer aldığı fotoğraflarda CHP’li vekillerle ilgili bir kare bile yer almadı.

Yayınlanma: 16.07.2017 - 01:48
Abone Ol google-news

Darbe girişiminin birinci yıldönümü dolayısıyla TBMM’de düzenlenen özel oturum Meclis tarihinde pek çok ilklerin yaşandığı bir etkinlik oldu. TBMM tarihinde daha önce bazı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında gece etkinliği yapılmıştı. TBMM sabaha karşı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Albümde CHP yok: TBMM Başkanlığı tarafından hazırlanan fotoğraf albümünde darbe gecesi Meclis çatısı altında olmasına karşın CHP’li milletvekillerine hiç yer verilmemesi üzerine gerilim yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, özel oturumda, Kahraman’a “CHP’li vekiller yok muydu o akşam? Babasının çiftliği ya burası. İsmail Ağa’nın çiftliği burası” diye tepki gösterdi.

Güvenlik üst seviyede: TBMM’de hem özel oturum hem de gece etkinliği için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. TBMM’nin dört bir yanı Türk bayrağı ve 15 Temmuz destanı yazılı flamalarla donatıldı. TBMM’nin şeref kapısının önünü Atatürk ve Erdoğan’ın dev portreleri asıldı.

Tokalaşmadılar: Genel Kurul’a ilk gelen Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli HDP’li Celal Doğan ile tokalaştı ardından HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve HDP’li Sırrı Süreyya Önder ile bir süre sohbet etti. Ardından genel kurula Kılıçdaroğlu geldi. CHP liderinin, Bahçeli’yle göz göze bile gelmemesi dikkat çekti. Binali Yıldırım’ın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan locaya girdi. Erdoğan’ın gelişinde yalnızca AKP’li vekiller ayağa kalktı.

10 değil 15 dakika: CHP, özel oturumda genel başkanlara verilen 10 dakikalık süreyi az bulmuş ve sürenin 1 saatte çıkarılması için Meclis Başkanlığı’na yazı göndermişti. Kahraman ise şifahen süreyi kendi inisiyatifiyle uzatacağını söylemişti. Konuşmacılar dün 15’er dakika konuştu.

Sığınak tabelası: Geçen yıl yetersiz kalan sığınak yeni baştan yenilenmiş halde hizmete alındı. Koridorlara sığınağa giden yolun gösterildiği tabelalar asıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler