Bakanlık talimatı aldı tek tip kıyafet yolda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ sanıklarının mahkemeye çıkarken Guantanamo’da olduğu gibi ‘tek tip elbise’ giymesini istemesinin ardından Adalet Bakanlığı harekete geçti. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Adalet Bakanlığı gündemine aldı, hızla tamamlayacak. FETÖ ve terör örgütü üyeleri mahkemelere tek tip elbise ile getirilecek” dedi.

Yayınlanma: 17.07.2017 - 20:20
Abone Ol google-news

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatını verdiği sanıklara tek tip kıyafet çalışması için “Adalet Bakanlığı gündemine aldı, hızla tamamlayacak. FETÖ ve terör örgütü üyelerinin mahkemelere tek tip elbise ile gelmesi sağlanacak” bilgisini verdi. Oysa Başbakan Yıldırım daha önce tek tip kıyafet uygulamasını arzu etmediklerini dile getirmişti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 15 Temmuz’un birinci yıldönümü etkinliklerine “yaklaşık 6 milyonu aşkın vatandaşın katıldığını” aktardı.

120 bin başvuru bekleniyor

FETÖ ile mücadelede, toplamda 3.5 milyon memurun olduğunu dile getiren Kurtulmuş “111 bin 240 ihraç var, 32 bin 80 kamu görevinden uzaklaştırma var. Bunlardan 35 bin 639’u iade edildi. Yani toplam görevlilerinin yüzde 3.5’i ihraç edildi” bilgisini verdi. Kurtulmuş, ayrıca, 966 şirkete el konulduğu ve TMSF’ye devredildiği, 4 bin 887 kuruluşun mal varlıklarına el konulduğu bilgisini verdi. Dün ilk başvurularını alan OHAL komisyonu ile ilgili olarak da Kurtulmuş, “Bugün 3 bin 28 başvuru oldu. 120 bini aşkın başvurunun olması bekleniyor” bilgisini verdi.

Kurtulmuş, Gülen’in medya kuruluşlarına verdiği mesajlara ile ilgili olarak, “Sıradan bir insan arkasındaki ekranda yazan mesajdan ne halt ettiğini açık bir şekilde anlar. Röportajlar üzerinden örgüt bağlılarına moral aşılayacak ve tehditlerde bulunacak. Derhal derdest edilmesidir. Eli kanlı bir örgütün başı tehditlerini sürdürmeye devam edecek, kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Cezaevlerinde tek tip kıyafet uygulaması üzerinde çalışma olup olmadığı ile ilgili soruya Kurtulmuş, “Kabul edilebilir bir şey değil. Bakanlar Kurulu’nda gündeme geldi. FETÖ ve terör örgütü üyelerinin mahkemelere tek tip elbise ile gelmesi sağlanacak. Adalet Bakanlığı gündemine alıp hızlı bir şekilde tamamlayacak” dedi.

 

Kurtulmuş'un açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Şimdiye kadar 26 KHK çıkarıldı, 15 Temmuz'dan bu yana kamu görevlilerinin yüzde 3,5'i gibi bir rakam KHK ile ihraç edildi.

15 Temmuz anmalarına 6 milyon vatandaşımız katıldı. 143 bin 420 kişi görevden ihraç edildi. OHAL 3 ay daha uzatıldı. Örgütle bağlantısı olan 4 bin 888 mal varlığına el konulmuştur. Finansal kaynakları kurutulacaktır. 

FETÖ ile mücadelenin yurt dışı ayağını kurutmak için Maarif Vakfı çalışmalarına başlamıştır. FETÖ okullarının Maarif Vakfı'na devri yapılacaktır. OHAL Komisyonu ara kademe bir hukuk mekanizması olarak kurulmuştur. İhraç edilenlerin bunların yanlış olduğunu iddia edenlerin başvuracağı bir yerdir. Bugün mesai saati sonuna kadar 3028 başvuru yapıldı. Valiliklere yapılan başvuru OHAL Komisyonu'na devredilmiştir. İç ve dış güvenlik tehditleri gündeme getirilmiştir."

"Bu adamın hareketlerini sınırlayın, ev hapsi verin"

"FETÖ'nün fotoğrafı asla sıradan bir fotoğraf değildir. Gülen'in röportahı sıradan bir röportaj değildir. ABD'den istediğimizin (Gülen'in iadesi) ne kadar haklı olduğumuzu açıklıyor. Müttefiklik, dostluk bu adamı derdest edip tutuklamayı gerektirir. Hiç olmazsa oradaki hareket alanını kısıtlayın, ev hapsi verin. Bu adamın faaliyetlerini sınırlayın."

'Hero' tişörtü

"Bu konuyla ilgili çalışma yapılacak. Terör örgütü suçuyla yargılananlar için tek tip elbise sağlanacak. Bu tişörtü giyenler milleti rencide etmiştir. Hukukun üstünlüğü prensipleri içinde ilerliyoruz."

Rusya ile füze savunma sistemi

"Rusya ile füze savunma sistemi olumlu sayılan bir müzakere içerisindeyiz. Türkiye'nin Katar'daki üssü yeni değildir. Katar'da yine ortak bir tatbikat yapılacaktır. Takvim önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır. "

YAŞ toplantıları

"YAŞ rutin takvimde ilerliyor. Çalışmalar en detaylı şekilde devam ediyor "


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler