HDP sokağa çıkıyor, vekiller nöbet tutacak

HDP, Demirtaş ve pek çok vekilin tutuklandığı 4 Kasım’ın yıldönümüne kadar grup toplantılarını farklı illerde yapacak, vekiller nöbet tutacak.

Yayınlanma: 23.07.2017 - 22:45
Abone Ol google-news

HDP, 4 Kasım’a kadar devam etmesi planlanan eylemler kapsamında ilk bir ay boyunca grup toplantılarını Diyarbakır, İstanbul, Van ve İzmir’de miting olarak gerçekleştirecek. Her kentte bir hafta boyunca tutuklu milletvekillerinin durumuna dikkat çekmek ve adalet talebiyle nöbet tutulacak.

HDP, olağanüstü halin (OHAL) yıldönümünde açıkladığı ‘Demokrasi Mücadele Planı’ doğrultusunda Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu milletvekillerinin ilk tutuklandığı 4 Kasım’ın yıldönümüne kadar çeşitli eylemler yapmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda ilk olarak HDP önümüzdeki bir ay boyunca grup toplantılarını farklı kentlerde mitinge dönüştürme kararı aldı. Grup toplantılarının gerçekleştirileceği kentlerde ayrıca halkın katılımıyla çeşitli toplantı ve etkinlikler de yapılacak. Milletvekilleri ilgili kentlerde tutuklu milletvekillerinin durumuna dikkat çekmek ve adalet talebinde bulunmak amacıyla nöbet de tutacaklar.

HDP, 4 Kasım’ın yıldönümüne kadar gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler kapsamında ilk bir aylık eylem takvimini de netleştirdi. Bu kapsamda, önümüzdeki hafta 25 Temmuz Salı günü Diyarbakır’da grup toplantısı gerçekleştirilecek ve bir hafta boyunca sivil toplum örgütlerinin ve halkın katılımıyla farklı etkinlikler yapılacak, bazı milletvekilleri de nöbet tutacak. Nöbet tutacak milletvekilleri ‘Herkes için adalet’ ve ‘Demokratik siyasete özgürlük’ mesajları verecek. Diyarbakır’da bir hafta sürecek etkinliklerin ardından sırasıyla İstanbul, Van ve İzmir’de de aynı etkinlikler sürecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler