‘İTAKSİ’nin frenine basın’

CHP’li Yarkadaş, Cumhuriyet’in haberini Meclis gündemine taşıdı, ‘Hesaplarıma göre AKP’liler 200 milyon TL’lik vurgun yapmayı tasarladı’ dedi.

Yayınlanma: 14.08.2017 - 20:45
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, dün, gazetemizin manşetinde yer alan ‘İTAKSİ’de AKP vurgunu’ başlıklı haberimizi Meclis gündemine taşıdı. Yarkadaş, AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı yaparak “İTAKSİ projesinin her yeri şaibeli... Taksici esnafının emeği ve alınterini sömürmeyin.İTAKSİ’nin frenine basın, projeyi derhal durdurun” dedi.

Gazetemiz Haber Koordinatörü Aykut Küçükkaya imzasıyla yayımlanan habere göre, İTaksi adı verilen proje, önce İsTaksi olarak tasarlandı. Bunun için de ABD’li Verifone adlı şirketten 6 milyon TL teminat alındı. Ancak proje bir süre sonra iptal edildi. Amerikan şirketinin yatırdığı teminat ise İSPARK’ın bütçesine dahil edildi. Böylece İSPARK’ın açığı kapatıldı. Konuyu yakından takip eden Yarkadaş, “Verifone adlı şirket, el konulan parası için mahkemeye gitti. Duruşma 29 Eylül’de görülecek. Muhtemelen bu para faiziyle birlikte Amerikan şirketine ödenecek. Faiz ise halkın vergileriyle karşılanacak. Halka bu cezayı ödetmeye ne hakkınız var?” diye sordu. İTaksi adlı projeye ilişkin sorularının Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtsız bırakıldığını açıklayan Yarkadaş, “Bugün İs- Taksi ile Verifone adlı şirketin el konulan 6 milyon TL’si ile mahkeme sürecini de TBMM’ye taşıdık. Bakalım Yıldırım ne zamana kadar susacak. İTaksi projesi üzerinden AKP’liler her yıl 200 milyon TL’lik vurgun yapmayı tasarladı. Bu rakamı, yaptığım hesaplama sonucu ortaya çıkardım. Yıldırım’ın sessizliğinin sebebi bu olsa gerek” diye konuştu. İTaksi’nin yazılımcısı olan firmanın da AKP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin oğluna ait olduğuna dikkat çeken Yarkadaş, “İTaksi, bir rant projesidir. Bu taksilere binen herkesin görüntüsü kaydedilecek. Bu hukuka aykırıdır ve özel yaşamın ihlal edilmesidir” dedi. Taksici esnafının şüphelendiği kişiyi bildirmekle yükümlü olduğunu da belirten Yarkadaş, “Taksicilik mi istihbarat elemanlığı mı yapacaklar? Taksi esnafına görev alanlarının dışında bir misyon yükleniyor. Bu kabul edilemez” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler