Kılıçdaroğlu: Aklınıza gelebilecek her şeyi söyledim

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün yaklaşık 1.5 saat görüştü. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada “Her şeyi konuştuk. Aklınıza gelebilecek her şeyi söyledim” dedi.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 00:01
Abone Ol google-news

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’la yaklaşık 1.5 saat baş başa yaptığı görüşmeye ilişkin, “Aklınıza gelebilecek her şeyi konuştuk. Aklınıza gelebilecek her şeyi söyledim, ama her şeyi” değerlendirmesini yapmakla yetindi.

Görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi vermeyen Kılıçdaroğlu, “Gülmen ve Özakça’nın durumuna ilişkin olumlu bir yanıt alabildiniz mi?” sorumuza, “Başbakan bana bir not verdi, ama henüz bakmadım” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, geçen haziran ayında, OHAL KHK’leri ile ihraç edilen ve tutuklu olmalarına rağmen açlık grevinde 223 günü dolduran Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için “mektup yazdığı” ve görüşme talebinde de bulunduğu Başbakan Binali Yıldırım’la dün buluştu. Yıldırım, partisinin grup toplantısı öncesinde gazetecilerin görüşme içeriğine ilişkin sorularına “Gündem yok, ucu açık, memleket meselelerini konuşacağız” açıklaması yapmakla yetindi. Yıldırım’ın Meclis’teki makamında gerçekleşen görüşme baş başaydı ve tahminlerin de ötesinde 1.5 saat sürdü. Görüşme sonrasında ayaküstü görüştüğümüz Kılıçdaroğlu, ayrıntı vermedi, ancak “Aklınıza gelen her şeyi konuştuk. Her şeyi söyledim, her şeyi...” yanıtını verdi.

Randevu talebinin asıl unsuru olan Gülmen ve Özakça’nın durumuna ilişkin “olumlu bir yanıt aldınız mı” sorumuz üzerine ise “Başbakan bir not verdi ama henüz bakamadım” dedi. İstinaf mahkemesinin mahkûmiyet kararını bozduğu İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’nun tahliye edilmemesi, Kuzey Irak, İdlib, OHAL’in uzatılması konuları dahil hemen her konudaki sorulara Kılıçdaroğlu, bir kez daha “her şeyi” yanıtını verdi ama hiçbir detaya girmedi. Kulislere yansıyanlara göre Kılıçdaroğlu, Gülmen ve Özakça’nın tutukluluk durumunun gözden geçirilmesi ve işe iadeleri için de OHAL Komisyonu’nun bu dosyaları öne almasını talep etti. Berberoğlu’na verilen cezayı bozan istinaf mahkemesi kararını da anımsatan Kılıçdaroğlu’nun, hala tahliye edilmemesi konusundaki sitem ve eleştirilerini iletirken, yargının keyfi uyulamalarından örnekler verdiği de gelen bilgiler arasında. Görüşmede OHAL’in yarattığı tahribatı, örnekleriyle anlatan Kılıçdaroğlu’nun, OHAL KHK’lerinin Meclis’e getirilmesi gerektiğine kuvvetli vurgu yaptı.

Kaçırılan askerler

Görüşmede bir başka gündem maddesi ise, geçen günlerde kendisini de ziyaret eden PKK, tarafından kaçırılan asker ve polis ailelerinin durumu oluşturdu. Kılıçdaroğlu, ailelerin yaşadığı mağduriyetler ve devletin kendilerine yeterince sahip çıkmadığı yönündeki şikayetlerini de Yıldırım’a aktırdığı öğrenildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler