Bakanlık 'silahlı eğitim'de sakınca görmedi

Yarkadaş "Ana okulu öğrencilerine silahla yaptırılan gösteriye itiraz ettim. Bakanlık silahlı gösteride herhangi bir sakınca görmediğini açıkladı. Katliamlara hükümet eliyle zemin hazırlanıyor." dedi.

Yayınlanma: 08.11.2017 - 12:59
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ana okulu öğrencilerine yaptırılan silahlı gösterinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da onaylanmasının ''dehşet verici ve korkutucu'' olduğunu söyledi.

 Eğitim kurumlarında çocukların ve gençlerin silaha teşvik edilmesi ve ''cihad eğitimi' verilmesine ilişkin tartışmada yeni perde... CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AKP'li Kahramanmaraş Belediyesi'nin bir etkinliğinde ve Sinop'un Gerze İlçesi'ndeki bir Kuran Kursu'nda öğrencilere yaptırılan 'silahlı gösteri'yi Meclis gündemine taşıdı. Yarkadaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu uygulamayı derhal durdurmasını istedi.

 'KİNDAR NESİLDEN SONRA KATİL NESİL'

 Milli Eğitim Bakanlığı ise CHP'li Barış Yarkadaş'a yazılı bir cevap verdi. Bakanlık, Yarkadaş'ın belgesiyle sunduğu "silahlı eğitim ve gösteri" fotoğraflarında "herhangi bir sakınca görmedikleri"ni belirtti. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzasıyla verilen cevaba tepki gösteren Barış Yarkadaş, "Bakanlık, silahlı cihadı ve silahlı gösterileri normal buluyor. Ve bunlarda bir sakınca görmediklerini ifade ediyor. Bunun adı, cihadı, silahlı eylemleri ve yeni katliamları teşvik etmektir. Kindar nesilden sonra 'Katil Nesil' için düğmeye basıldığı görülüyor" dedi.

 'DERHAL İPTAL EDİN'

 Aklı başında olan hiç kimsenin ana okulu öğrencilerine yaptırılan silahlı gösteriyi savunamayacağını belirten Yarkadaş, "Bakanlık bu gösterilerin Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'ne göre yapıldığını belirtiyor. Bu ülkenin çocuklarına ve geleceğine bu kötülüğü yapmayın. O yönetmeliği derhal iptal edin. Elinizi çocuklarımızdan çekin..." çağrısında bulundu.

 ''ÜLKEMİZE HANÇER SAPLIYORSUNUZ"

 4 yaşındaki çocukların eline silah verilip sahneye çıkartılmasının mazur görülecek herhangi bir yanının bulunmadığını belirten Yarkadaş, "Milli Eğitim Bakanlığı, bilimsel öğrenimin koşullarını sağlamak yerine, çocukları silah kullanmaya teşvik ediyor. Bir ülkeye daha büyük bir kötülük yapılamaz. Üstelik bu çocuklar, kan ve ölüm tema'sının işlendiği gösterilerde oynamaya zorlanıyor. Yaşam yerine ölümün ve kanın kutsandığı bir eğitim, Türkiye'nin geleceğine hançer saplamaktır" dedi.

 ENSAR VAKFI'NIN KİTABI DA TBMM GÜNDEMİNDE

 Yarkadaş, öte yandan, Ensar Vakfı'nın okullarda dağıtılmaya başlanan "İmam Hatiplilik Şuuru" adlı kitabı da TBMM gündemine taşıdı. Yarkadaş, "Adı tacizle anılan ve bu konuda kirli bir sicili olan Ensar Vakfı'na ait bir kitabı okullarda dağıtmak ve dağıttırmak cihadı teşvik etmektir. Cihadı kime karşı yapmayı düşünüyorsunuz? Siz ülkemizi bir iç savaşa mı sürüklemek istiyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

 Adı geçen kitabın, İmam Hatip Okulları'na gitmek istemeyen öğrenci ve öğretmenleri aşağıladığını belirten Yarkadaş, "Türk halkının dini inançlarını sorgulamak kimsenin haddi değildir. Bu saçmalıklara son verin. Türkiye'yi büyük bir kaosa sürüklüyorsunuz" tepkisini gösterdi. ?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler