‘İkinci turda kazanacağım’

İYİ Parti lideri Akşener, önceki gün AB büyükelçileriyle ilk kez bir araya geldi ve iddialı konuştu.

Yayınlanma: 15.12.2017 - 23:52
Abone Ol google-news

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önceki gün AB büyükelçileriyle yemekte bir araya geldi ve hem partisinin hem de kendisinin hedeflerini anlattı. Birçok AB büyükelçisi, bu yemekle Akşener ile ilk kez temas kurdu. Yemek beklenenden uzun sürdü. Ekibiyle katılmasına karşın, Akşener tüm sorulara kendisi yanıt verdi ve yazılı bir metin kullanmadı. Bir büyükelçi Akşener’e ilişkin gözlemini, “Görülüyor ki önderlik ediyor” sözleriyle, bir başka büyükelçi de “Etkileyici bir kadın. Benim izlenimim, güçlü, kendine güvenen biri” diye ifade etti. AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger’in konutunda İyi Parti’yi AB’li diplomatlarla buluşturan yemekte Akşener’in değerlendirmelerine ilişkin başlıklar şöyle:

Potansiyel yüzde 36: Akşener, partisine oy verme potansiyeli olan seçmeni yüzde 36 olarak tanımlarken, partisinin oy oranının yüzde 20-25 bandında olduğunu savundu ve bu seçmenler arasında şehirli seçmenin, Anadolu seçmeninden yüzde 2 daha fazla olduğunu söyledi.

Seçimlere yönelik beklentisini aktarırken, Akşener’e Nisan 2018’de seçim olasılığı da soruldu. Beklentisinin pazar gününe denk gelen darbe girişiminin yıldönümü olan 15 Temmuz olduğunu vurguladı, bu tarihi esas alarak kongre sürecini tamamladıklarına işaret etti ama nisanda seçim olasılığını da dışlamayarak “her türlü senaryoya hazırız” mesajı verdi.

Kürtler 3’Üncü yol arıyor: Akşener’e Kürt seçmenden oy alıp alamayacağı da soruldu. Merkez parti olduklarını vurgulayan ve tüm kesimlerden oy almayı hedeflediklerini belirten Akşener, Kürt seçmenin AKP ile HDP arasında sıkıştığını ve üçüncü bir yol aradığını söyledi, “Tüm kesimlerden oy almayı hedefliyoruz” mesajı verdi.

2’nci turda ben yeneceğim: Başkanlığa 100 bin imza toplayarak aday olmaya kararlı olduğunu belirten Akşener, “Görünen adaylar ışığında seçimler 2’nci tura kalacak ve o zaman da ben yeneceğim” mesajı verdi. Başkanlık yarışında hedeflerinin “demokratik ve parlamenter rejime dönüş” olduğunu söyledi. 

AB ’ye tam üyelik: Bir büyükelçinin, AB hedefiyle ilgili sorusuna Akşener, “Tam üyelik bizim için de stratejik hedeftir, müzakere zemini korunmalı” karşılığını verdi ve AB’den kopan bir anlayışa karşı olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler