112.8 milyon liralık 'ölü yatırım'

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Atıl durumda, kullanılmayan ve ölü yatırım durumundaki Atatürk Olimpiyat Stadının vatandaşa maliyeti 112.8 Milyon Lira” dedi.

Yayınlanma: 12.03.2018 - 13:28
Abone Ol google-news

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın Atatürk Olimpiyat Stadı’nın maliyeti ile ilgili Spor Bakanlığına sorduğu yazılı soru önergesine Bakanlık cevap verdi.

 Tarhan, “Atıl durumda, kullanılmayan ve ölü yatırım durumundaki Atatürk Olimpiyat Stadının vatandaşa maliyeti 112.8 Milyon Lira” dedi.

 112.8 MİLYON LİRALIK ÖLÜ YATIRIM

 Tahsin Tarhan “Açıldığı günden bugüne kadar sadece 271 müsabakaya ev sahipliği yapmış Atatürk Olimpiyat Stadyumunun vatandaşa maliyeti 112.8 Milyon Türk Lirası. Her fırsatta alt yapı ve tesis yetersizliğinden bahsediyoruz, yapılması gerekiyor, genç sporcularımızın yetiştirilmesi gerekiyor diyoruz ancak, gerçekleştirilen milyonlarca liralık tesis yatırımları kullanılmıyor ve ölü yatırım olarak sadece vatandaşın cebine zarar veriyor” dedi.

MAHALLE ARASI HALI SAHALAR ATATÜRK OLİMPİYAT STADINDAN DAHA ÇOK KULLANILIYOR

Tahsin Tarhan, “Futbol kulüplerinin durumu ortada. Her biri borç batağı içerisinde günü kurtarmaya çalışıyor. Futbolda tesisleşme, sporda alt yapı ve sporcu yetiştirmenin teşvik edilmesi gerekirken yapılan tesisleşmelerde yanlış politikalar izlenmesi acı vericidir. Bir stadyum düşünün ki açıldığı günden bugüne sadece 271 müsabakaya ev sahipliği yapmış. Mahalle arasındaki halı sahalarda bile daha çok organizasyonlar gerçekleştiriliyor. Bu projenin sorumlusu kimdir. 112.8 Milyon Türk Lirasının hesabı kimden sorulacaktır. Vatandaşın cebinden çıkan bu büyük paralara yazık değil mi” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler