Hüda-Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Kürtler AKP'den rahatsız

Hüda-Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Kürtlerin AKP'nin MHP'ye yakın söyleminden rahatsız olduğunu, bu nedenle AKP - MHP ittifakının yüzde 50'yi geçmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 01.04.2018 - 11:36
Abone Ol google-news

<video:951839>

Referandumda evet kararı alan ve Türk tipi başkanlık sistemini destekleyen Hüda-Par'dan hükümete çok sert eleştiriler geldi.

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'ya konuşan Hüda-Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Kürtlerin AKP'nin MHP'ye yakın söyleminden rahatsız olduğunu, bu nedenle AKP-MHP ittifakının yüzde 50'yi geçmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Hüda-Par lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, Kürtlerin önemli bir kısmının korkularından sesini çıkaramadığını ve suskun olduklarını, kendi görüşlerini söylemeye cesaret edemediklerini söyledi. Yapıcıoğlu, geçtiğimiz günlerde görüştüğü bir Kürt esnafın, AKP'li bir milletvekiline, 'ben hakkımı da verdiğim oyu da helal etmiyorum' dediğini aktardı.

Yapıcıoğlu, Kürtlerin AKP söyleminden rahatsız olduklarını belirterek şunları kaydetti:

"Ak Parti'nin söyleminden çok memnun değiller. Ak Parti'nin söylemlerinin milliyetçileşmesi, MHP söylemine yaklaşması Kürtleri rahatsız ediyor. Hükümet MHP söylemine kayarsa yüzde 50+1 hayal olur çünkü o söylemin birleştirici bir tarafı olmaz. Ciddi bir Kürt oyu var onları kaybederlerse yüzde 50+1'i bulmaları mümkün değil."

Hüda-Par lideri programda, Diyarbakır havaalanına Şeyh Said'in adının verilmesini, anayasadaki 'herkes Türk' şeklindeki vatandaşlık tanımının değişmesini de istedi.

Bu arada FETÖ ile ilgili de açıklama yapan Yapıcıoğlu hükümeti eleştirdi. Yapıcıoğlu, "Bazı illerde Bakan Vali'den önce FETÖ imamı ile görüşürdü, onlara Vali muamelesi yapıyorlardı, şahit olduğum yerler var" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler