CHP Parti Meclisi adaylık için 3 ismi tartıştı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK ve PM’sini arka arkaya topladı. Akşener’in adaylıktan vazgeçmeyeceğini söylemesinin ardından ‘ortak aday’ ihtimali rafa kalktı. CHP PM’de Yılmaz Büyükerşen, İlhan Kesici, Muharrem İnce’nin isimleri tartışıldı.

Yayınlanma: 24.04.2018 - 23:54
Abone Ol google-news

24 Haziran seçimlerine kısa süre kala, muhalafet ittifak çerçevesinde görüşmelerini büyük oranda sonlandırırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin MYK ve PM’sini arka arkaya topladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in adaylıkta ısrarıyla ortak aday seçeneği büyük oranda sona ermişti. CHP PM’de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin isimlerinin tartışıldığı öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yasaya dikkat çekerek ‘’Cumhurbaşkanı adayını grup belirleyecek’’ dediği bildirildi.

Kılıçdaroğlu haftalık grup konuşmasının ardından genel merkeze gelerek önce MYK’yi ardından da PM’yi olağanüstü olarak topladı. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantılarda ittifak görüşmelerinin içeriği ve olası aday isimleri masaya yatırıldı.

Edinilen bilgiye göre toplantıda İYİ Parti, SP ve diğer partilerle yürütülen ittifak görüşmeleri hakkında PM bilgilendirildi. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in adaylık kararından geri adım atmamasıyla ‘ortak aday’ üzerinde anlaşılamayacağı ortaya çıktı. Buna göre CHP’de, heyetlerin yapacağı son görüşmelerle, cumhur ittifakı dışında yer alan tüm partilerin bulunacağı ‘sıfır baraj ittifakı’yla birlikte herkesin kendi adayını çıkarma seçeneği güç kazandı.

‘Grup belirleyecek’

PM’de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin adı tartışıldı. Kılıçdaroğlu’nun ise yasaya göre adayın kendisi hariç en az 20 milletvekili ile cumhurbaşkanı adayı gösterilebileceğine dikkat çekerek, ‘’Cumhurbaşkanı adayını grup belirleyecek’’ dediği öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı adaylık şartlarına göre, aday gösterilirken, TBMM üyesi olsun veya olmasın, aday hariç en az 20 milletvekilinin yazılı teklifi gerekiyor.

Ayrıca PM’de milletvekili aday adaylığı başvuru ücreti de 11 bin TL olarak belirlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler