MHP’de beş isim aday olmadı

MHP’de, bir dönemin ‘en önemli isimleri’ arasında sayılan Ankara Milletvekili Şefkat Çetin ve İstanbul Milletvekili Atila Kaya ile “çatı aday” İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu adaylık başvurusunda bulunmadı.

Yayınlanma: 07.05.2018 - 22:32
Abone Ol google-news

MHP’de aday adaylık başvuruları sona ererken, partiye, 1815 kişi adaylık başvurusunda bulundu. 315 kişinin adaylık başvurusunun kabul edilmediği de belirtilirken, yapılan başvurulardan 250’sini kadın, 20’sini de engelli yurttaşlar oluşturdu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin il başkanlarına “görevlerini aksatmamak koşuluyla adaylık başvurusunda bulunabilecekleri” çağrısı üzerine de partide 31 il, 19 ilçe başkanı, görevlerinden istifa ederek, adaylık başvurusunda bulundu. Bu 31 il başkanının içinde, Bursa, Kayseri, Eskişehir, Hatay gibi büyükşehirlerin il başkanları da var. “Partiye FETÖ, PKK gibi terör örgütlerinden sızma olmaması için” de dünden itibaren Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Sekreter İsmet Büyükataman ve Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’dan oluşan inceleme komisyonu, aday adaylık başvurularıyla ilgili çalışmalara başladı.

‘Zayıf düştük’ demişti

MHP’de, mevcut milletvekillerinden 5 isim de yeniden aday adaylık başvurusunda bulunmadı. En dikkat çekenlerden biri ise “partinin bir dönem ikinci adamı” konumundaki, eski Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin oldu. “MHP’nin olağanüstü kurultay döneminde, muhaliflere gelen imzalar üzerine pek çok il ve ilçe teşkilatının kapanması yönünde talimat veren” Çetin, MHP’nin 18 Mart’ta gerçekleştirdiği 12. Olağan Büyük Kurultayı’nda da Bahçeli tarafından üstü çizilen isimler arasında yer almıştı. Çetin’in yerine Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine İstanbul Milletvekili Semih Yalçın getirilirken, Çetin’in, bu duruma sosyal medya üzerinden yaptığı “Zayıf düştük. Kızgınlık + Kırgınlık + Soğuma + Kırılma = Kopma. 24-48-72 saat frenle. Her birinin hatırası var. Dostlar Meclisi’nin ‘sabır’ söylemleri” mesajı dikkat çekmişti. Adaylık başvurusunda bulunmayan bir dikkat çeken isim de İstanbul Milletvekili Atila Kaya. 16 Nisan 2016’daki Anayasa Değişikliği Referandumu’nda “partisinin aldığı kararla ters düşen ve ‘hayır oyu’ kullanacağını açıklayan Kaya da yeniden adaylık başvurusunda bulunmadı. CHP ve MHP’nin 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın karşısına çıkardığı “ortak çatı aday” İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu da adaylık başvurusunda bulunmadı. Sakarya’dan milletvekili olan Zihni Açba ile Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor da aday olmadı. İki ismin İYİ Parti’ye geçeceği iddia edilmiş, her iki isim de bu iddiaları yalanlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler